Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Ακούστηκε έστω και μία φωνή για την δίωξη Ορθοδόξων απο μία αθεϊστική χώρα κατα 50% !Ευρωβουλεύτες ζήτουν να ληφθούν μέτρα για τις διώξεις της Ουκρανικής Εκκλησίας

 Ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής του κόμματος “Φόρουμ για την Δημοκρατία” Μαρσέλ ντε Γκράαφ, αντιτάχθηκε στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. λόγω των διώξεων κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει στην καταπίεση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Κίεβο, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ.


"Η Ουκρανία παραβιάζει το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ουκρανία δεν πρέπει ποτέ να γίνει μέλος της ΕΕ", έγραψε χαρακτηριστικά στο κοινωνικό δίκτυο X ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής  σχολιάζοντας τον νόμο που απαγορεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας στη χώρα.


Ο κ. Μαρσέλ ντε Γκράαφ έθεσε την ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν συμφωνεί με την απόφαση της Ουκρανικής Κυβέρνησης για απαγόρευση της Εκκλησίας της Ουκρανίας στη χώρα, η οποία είναι αντίθετη με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.


Ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες αποτελούν εμπόδιο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.


Επίσης, και ο Ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος “Εναλλακτική για την Γερμανία” Ιωακείμ Κους, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την προστασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την Ουκρανική Κυβέρνηση.


Στην ομιλία τους, οι Ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι η Ουκρανική Κυβέρνηση “ασκεί μεγάλη πίεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία έχει διαδραματίσει ιστορικά κεντρικό ρόλο στην πνευματική και κοινωνική ζωή της ουκρανικής κοινωνίας”.


Τέλος, οι Ευρωβουλευτές στην έκκλησή  τους, υπογραμμίζουν ότι «τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ελπίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει προσεκτικά αυτή την κατάσταση και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των θρησκειών στην Ουκρανία».

https://www.romfea.gr/diafora/59746-evrovouleytes-zitoun-na-lifthoyn-metra-gia-tis-diokseis-tis-ekklisias-tis-oukranias