Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σε Κόσσοβο αλλά και Αλβανία έχουν ενεργοποιηθεί παλαιά κέντρα εκπαίδευσης «Ουτσεκάδων»

 Φόβος στην Αθήνα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα Σκόπια - Έκτακτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ 
Με έκτακτη ανακοίνωση μέσα στη νύκτα που εξέδωσε το υπουργείο των Εξωτερικών αναφέρει την βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σήμερα στα Σκόπια όταν οπαδοί του Γκρούεφσκι εισέβαλλαν στην Βουλή της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει: «Με λύπη και ανησυχία διαπιστώνουμε ότι η πΓΔΜ διολισθαίνει σε βαθιά πολιτική κρίση. Κρίση που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται οι εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Σεβασμό -όπως ζητούμε εδώ και χρόνια- στην κουλτούρα του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Χωρίς αυτές τις αρχές δημιουργούνται αδιέξοδα και εκρηκτικές καταστάσεις.
 
Η Ελλάδα που διαχρονικά και σταθερά υποστηρίζει την αρχή της μη παρέμβασης στα εσωτερικά γειτονικών χωρών, είναι διατεθειμένη όποτε της ζητηθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της πΓΔΜ».
 
Η Αθήνα τρομοκρατείται στην ιδεά στο να περιέλθουν τα Σκόπια σε όχι απλά μια κατάσταση αναρχίας, αλλά σε μια εμφύλια σύγκρουση με το αλβανικό στοιχείο να επιτίθεται από όλες τις πλευρές στο αντίστοιχο σλαβικό.
Σημειώνεται πως, στο Τέτοβο την πρωτεύουσα των αλβανόφωνων όλα κινούνται σε πολεμικό συναγερμό. Οι πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι σε Κόσσοβο αλλά και Αλβανία έχουν ενεργοποιηθεί παλαιά κέντρα εκπαίδευσης «Ουτσεκάδων» οι οποιοι δέχονται ήδη νέους εκπαιδευόμενους. Μάλιστα επικεφαλής της στρατολόγησης αναφέρεται ότι είναι ο Αλβανός ισλαμιστής της ISIS Λαβντρίμ Μουχατζέρι ή αλλιώς ο Κοσοβάρος «χασάπης των Βαλκανίων» με μεγάλη δράση σε σφαγές κατά Χριστιανών στην Συρία Ο Μουχατζέρι απειλεί να σφάξει όλους τους χριστιανούς σε Αλβανία, Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο, δηλαδή στην ευαίσθητη γραμμή των βορείων συνόρων της χώρας μας.Οι άντρες του, οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη τόσοστην ISIS όσο και σε εκείνον, βεβηλώνουν σχεδόν καθημερινά εκκλησίες, μοναστήρια και νεκροταφεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι τζιχαντιστές έγραψαν με σπρέι: «Η ISIS έρχεται». Η Αθήνα φοβάται ότι θα συμβεί πλέον αυτό που δεν συνέβη το 2001 ότι η φωτιά θα περάσει τα ελληνικά σύνορα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. http://www.pronews.gr/portal/20170428/world/valkania/43/fovos-stin-athina-gia-anexelegktes-katastaseis-sta-skopia-ektakti