Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Την συνταγή του Ερντογάν ακολουθεί και ο Ράμα, προβοκάτσιες!

Με θεωρίες συνωμοσίας προσπαθεί το καθεστώς του Έντι Ράμα να κρατηθεί στην εξουσία, με δύο αλβανικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να ισχυρίζονται την Τρίτη ότι «δύο χώρες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Αλβανία»
 και όχι φυσικά η σήψη και η διαφθορά της κυβέρνησης Ράμα που έχει μετατρέψει τη χώρα σε… Κολομβία της Ευρώπης.
  
Μάλιστα το καθεστώς Ράμα ενώ δεν ονομάζει ποιες δύο χώρες έχουν «βάλει στο μάτι» την Αλβανία, ωστόσο κάνει αναφορά σε ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους που θέλουν να προσαρτήσουν τη Βόρεια Ήπειρο.
Οι εφημερίδες ΤΕΜΑ και ΝΤΙΤΑ, που στηρίζουν το καθεστώς, φιλοξενούν άρθρο με το ίδιο περιεχόμενο, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρονται και τα ακόλουθα:
«Εμπιστευτικές πηγές δήλωσαν στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel [σ.σ. φιλοκυβερνητικό κανάλι] ότι Μυστικές Υπηρεσίες των εταίρων [ποιων εταίρων;] ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις αξιόπιστες πληροφορίες που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τις οποίες, τουλάχιστον δύο χώρες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Αλβανία.
»Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν ανάφερε ποιες είναι αυτές οι χώρες [σ.σ. μπορεί να είναι και… ανύπαρκτες], αλλά τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την ιδέα ότι οι υπαινιγμοί που έχει κάνει κατά καιρούς ο πρωθυπουργός Ράμα για ξένες δυνάμεις [σ.σ. «κακοί ξένοι» που θέλουν το… κακό της απέραντης χασισοφυτείας] που δεν θέλουν το καλό της Αλβανίας, έχουν σχέση με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι Μυστικές Υπηρεσίες των εταίρων [σ.σ. ποιων εταίρων; Έχει η Αλβανία εταίρους;].
»Πριν λίγες ημέρες η γνωστή σελίδα στα Σκόπια, Lajm Press, έγραψε για συνάντηση μεταξύ του Βόσνιου επιχειρηματία Νταμίρ Φάζλιτς [σ.σ: τα ΜΜΕ του καθεστώτος τον κατηγορούν ως φίλο και πελάτη του Μπερίσα], του πρώην Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών του Γκρουέφσκι, Σάσα Μιχαηλωφ, και του πρώην Υφυπουργού της κυβέρνησης Μπερίσα, Αβενίρ Πέκα.
»Τη συνάντηση επιβεβαίωσαν και οι Μυστικές Υπηρεσίες των εταίρων [σ.σ. ποιων εταίρων;] της Αλβανίας.
»Παραμένει άγνωστο τι συζητήθηκε στη συνάντηση, αλλά οι δηλώσεις της κυβέρνησης των Τιράνων υπέρ της πλατφόρμας των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, έχουν εξοργίσει την κυβέρνηση των Σκοπίων.
»Από την άλλη, πηγές των Μυστικών Υπηρεσιών υπογραμμίζουν ότι και ελληνικοί εθνικιστικοί κύκλοι [σ.σ. αρχίσαμε τις ανοησίες], που υποστηρίζουν την πλατφόρμα της προσάρτησης της Βορείου Ηπείρου [σ.σ. οι Αλβανοί εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια], έχουν επιδοθεί σε έντονη δραστηριότητα εναντίον της κυβέρνησης των Τιράνων.
»Η αντίδραση του Αλβανού πρωθυπουργού προς τις θέσεις των Ελλήνων υπερ-εθνικιστών, οι οποίοι από χρόνια είχαν συνηθίσει στη σιωπή της αλβανικής κυβέρνησης για τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της Χειμάρρας, έχει ερεθίσει από καιρό τους ελληνικούς κύκλους και την Αθήνα [σ.σ: Δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση], όπου κάποτε ο Ράμα ήταν ευπρόσδεκτος.
»Η κατάσταση μοιάζει κρίσιμη μία ημέρα πριν από την άφιξη στα Τίρανα των ευρωπαίων μεσολαβητών. Η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για τις κρίσεις εθνικής φύσεως και τις αντιπαραθέσεις γεω-πολιτικού χαρακτήρα στην ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία ή το Κόσσοβο, και δεν μπορεί να ανεχθεί την κλιμάκωση μιας καθαρά πολιτικής κρίσης στην Αλβανία».

Αλβανική απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας του καθεστώτος Ράμα

Στα παραμύθια τους οι καθεστωτικές φυλλάδες του Ράμα αφενός μεν δεν ονομάζουν τις πηγές τους, ή έστω τις υποτιθέμενες υπηρεσίες των «εταίρων» τους.
Βεβαίως η νέα θεωρία συνωμοσίας που διασπείρει ο πανικόβλητος γελωτοποιός των Βαλκανίων, που δίχως να έχει ένα τανκ ή ένα αεροπλάνο απείλησε την ΕΕ με προσάρτηση το Κόσοβο και με διαμελισμό τα Σκόπια, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης της Αλβανίας από την εσωτερική πολιτική κρίση στην Αλβανία και τις κατηγορίες για τα ναρκωτικά δημιουργώντας μια φανταστική εθνική κρίση εθνικού χαρακτήρα με γειτονικές χώρες.
Η αλβανική εφημερίδα Στάνταρτ της αντιπολίτευσης έγραψε σχετικά, απαντώντας στις δημοσιογραφικές φαιδρότητες του καθεστώτος:
Υπό τον τίτλο «Το γελοίο σενάριο του Ράμα να εμφανισθεί ως εθνικιστής που υπερασπίζεται τη χώρα από δύο «εχθρικές» γειτονικές χώρες», αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν η πηγή του σεναρίου που μεταδόθηκε από το Top Channel, και μέσω αυτού του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, διαδόθηκε στους Αλβανούς η ιδέα του κινδύνου αποσταθεροποίησης της Αλβανίας από δύο γειτονικές χώρες.
»Ο τηλεοπτικός σταθμός στην εκπομπή του αναφέρθηκε σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τους Αλβανούς εξαιτίας των πατριωτικών θέσεων του Ράμα!
»Την είδηση από το Top Channel, την πήρε και τη μετέδωσε και ο Αλβανικός Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός RTSH.
»Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην είδησή τους επικαλούνται «πηγές Μυστικών Υπηρεσιών των εταίρων» και μια άγνωστη ιστοσελίδα από την ΠΓΔΜ.
»Στην πραγματικότητα, η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία με «σενάρια αποσταθεροποίησης», πιο πολύ από έναν πραγματικό κίνδυνο, είναι μια λύση που βρήκε ο πρωθυπουργός Ράμα για να ξεχάσει η κοινή γνώμη την πολιτική κρίση στα Τίρανα.
»Δεν είναι η πρώτη φορά που σε περιόδους πολιτικού αδιεξόδου, η κυβέρνηση, μέσω των φιλικών προς αυτή ΜΜΕ και εκπροσώπων, διαδίδει ειδήσεις περί «αλβανοφοβίας» και κινδύνου από εξωτερικούς παράγοντες.
»Αν και στο παρελθόν, κάποιοι «τσιμπούσαν» στο δόλωμα, αυτή τη φορά το σενάριο είναι κάτι περισσότερο από γελοίο.
»Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αυτοπροβληθεί, ο ίδιος και η κυβέρνηση του, ως φλογερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Αλβανών, που αντιτίθεται με κάθε μέσο στο «μέτωπο του κακού», το οποίο σήμερα, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν βρίσκεται μόνο εντός της χώρας αλλά και στο εξωτερικό», καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα.
Είναι βέβαιο ότι στα πάρα πολύ «δύσκολα» ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Έντι Ράμα θα καταφύγει και στους εξωγήινους… Είναι το επόμενο σενάριο.