Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Παιδιά κυριολεκτικά βόμβες! Οργιάζει το παιδομάζωμα

Σε κατάσταση πολιορκίας το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ –
Άσχημα στριμωγμένο είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ.
Οι απανωτές του ήττες στη Μεσοποταμία, που του έχουν στοιχίσει το 40% των εδαφών που ήλεγχε πριν ένα χρόνο,
 έχουν δημιουργήσει μια πραγματική κατάσταση πολιορκίας.
Οι τζιχαντιστές στρατολογούν όλο και περισσότερους ανήλικους στη Μοσούλη, για να επανδρώσουν τις πρώτες γραμμές γύρω από την πόλη που πιέζονται από τον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους Πεσμεργκά, ενώ οι ηγέτες της οργάνωσης μεταφέρουν τις οικογένειές τους εκτός της κατεχόμενης πόλης.
Ο Γαγιάς Σουρτσί, Κούρδος αξιωματούχος από τη Μοσούλη, δήλωσε στο BasNews το Σάββατο 27 Αυγούστου, ότι μεγάλος αριθμός οπλαρχηγών του ISIS έχουν σκοτωθεί στη μάχη και πολλοί άλλοι εγκατέλειψαν την οργάνωση.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο παιδομάζωμα που έχει εντείνει η τρομοκρατική οργάνωση. Η πλειονότητα των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε μάχες με Κούρδους Πεσμεργκά στα μέτωπα Γκουέρ και Μαχμούρ, νοτιοανατολικά και ανατολικά της Μοσούλης, ήταν ανήλικοι.
Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει χωρίσει τα παιδιά που στρατολογεί σε δύο ομάδες. Σε εκείνα που προορίζονται για αποστολές αυτοκτονίας και τα άλλα που πάνε στο μέτωπο.
Ο Σουρτσί επιβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές διώχνουν τις οικογένειές τους από τη Μοσούλη και τις στέλνουν στη Ράκα, στη Συρία, φοβούμενοι ότι η πόλη δεν θα αντέξει και θα πέσει τελικά στα χέρια του ιρακινού στρατού.
Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.