Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Μην παίζεται με την υπομονή του Βλαδιμήρ Πούτιν

ΚΡΥΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Προφανώς δυσαρεστημένος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, με τις κινήσεις της Τουρκίας στην βόρειο Συρία όπου φανήκαν καθαρά
οι προθέσεις της Άγκυρας που δεν είναι να χτυπήσει το ισλαμικό κράτος
αλλά τους Κούρδους και στη συνέχεια το καθεστώς Άσαντ,
 ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Τουρκία για ένα ποδοσφαιρικό ματς “φιλίας” που θα διεξάγονταν στις 31 Αυγούστου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
  
Πριν από λίγες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναγγείλει με πανηγυρικό τρόπο ότι στα πλαίσια τις «νέας φιλίας» μεταξύ του Ερντογάν και του πάρεδρου της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να παραστεί στο ματς φιλίας μεταξύ των δυο χωρών που θα γίνονταν στην Αττάλεια στις 31 Αυγούστου και θα το παρακολουθούσε μαζί με τον… στενό του πια «φίλο», Ταιγίπ Ερντογάν.
Μεσολάβησαν όμως διάφορα γεγονότα όπως η τουρκική εισβολή στην Συρία και χτες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dimitri Peskov, ανακοινώσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα πάει στην Αττάλεια για να παρακολουθήσει το ποδοσφαιρικό αγώνα..
Όπως ήταν επόμενο η είδηση της μη άφιξης του Ρώσου προέδρου έχει «παγώσει» την Άγκυρα και άρχισε αντιλαμβάνεται ότι το τίμημα των επιχειρήσεων της στην Συρία μάλλον θα είναι πολύ βαρύ.
Άλλωστε το είχαμε σημειώσει ότι η λυκοφιλία Ρωσίας – Τουρκίας χάριν αμοιβαίων οικονομικών συμφερόντων είναι άκρως προβληματική.
 
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr