Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Λόγοι δήθεν «πολιτισμού και δημοκρατίας» επιβάλλουν στην πολιτική και θρησκευτική ηγεσία την ταχεία ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό!!!

ΟΧΙ στο Τάμα του Έθνους, ΝΑΙ στην ταχεία ανέγερση Τζαμιού!
Από τη μία η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, όπως κι αυτή του Σαμαρά, αφήνει ανεκπλήρωτη την υπόσχεση που έδωσαν οι αγωνιστές του 1821 να ανεγείρουν στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας ιερό ναό προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού, (τάμα του Έθνους) ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τον Σωτήρα Χριστό που τους βοήθησε να ελευθερώσουν την πατρίδα από τον Οθωμανικό ζυγό! Από την άλλη όμως η παρούσα κυβέρνηση αντί να εκπληρώσει το τάμα του Έθνους, ως όφειλε προωθεί τάχιστα την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό και σε έκταση που παραχωρήθηκε από το ελληνικό Ναυτικό!!!
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας για την κατάντια της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της θρησκευτικής ηγεσίας που έχουν καταντήσει τον ευλογημένο αυτό τόπο υποτελή στη Μασωνία και στα όργανα του μυστηρίου της ανομίας. Το τραγικό είναι ότι οι φωνές των αντιδρώντων στους επίδοξους νέους Εφιάλτες της πολιτικής και θρησκευτικής σκηνής έχουν λιγοστέψει εξ αιτίας της πλαδαρότητας στο νου που επέφερε η επιδημία της ψευτο-ευημερίας που περίτεχνα μας σέρβιραν πριν μας επιβάλλουν την πνευματική και οικονομική χρεοκοπία.
 Και όχι μόνο έχουν ελαττωθεί οι αντιδράσεις αλλά έχει επικρατήσει η επιδημία της οσφυοκαμψίας στον κάθε λογής νέο-αγά με αντάλλαγμα τη διατήρηση της καρέκλας της εξουσίας και της υποτελούς δαιμονικής ειρήνης... Μέσα στο πνεύμα αυτό ο νυν πρωθυπουργός, ίσως «πιεζόμενος» από εκείνους που τάζουν ανάπτυξη (Σαουδάραβες και διαφωτιστές Ευρωπαίους και λοιπά σύγχρονα όργανα του μεσαίωνα) έδωσε εντολή να επισπευστεί η κατασκευή του τζαμιού, έτσι ώστε να μην προσεύχονται στα υπόγεια και στις πλατείες οι μωαμεθανοί, στην συντριπτική πλειονότητά τους λαθρομετανάστες, που παράνομα εισήλθαν και εισέρχονται στην πτωχευμένη παντελώς αθωράκιστη χώρα μας...
Δια του τρόπου αυτού πιθανόν ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός να θέλει να δείξει την ελληνική περηφάνια του προς τον Τούρκο ομολόγο του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει την Αγία Σοφία της Πόλης σε τζαμί αλλά πρότεινε να πληρώσει εκείνος το λογαριασμό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που απαιτούνται για την ανέγερση του Τζαμιού στην Αθήνα! Θίχτηκε από ότι φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και αποφάσισε να βάλει τον ελληνικό λαό να πληρώσει για το Τζαμί και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης και χαρατσιών... Πιθανόν το κονδύλι του 1.000.000 ευρώ να προέρχεται από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων η και την κατάργηση των επιδομάτων των πολυτέκνων!
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών.
Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού, γράφει η εφημερίδα είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας!!!
Να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευής του στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών!!!
Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους -χωρητικότητας 350 ατόμων- θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.
'Προχωρουμε', δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα σε δηλώσεις του στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News που παρουσίασε το θέμα στην πρώτη σελίδα με τίτλο « Concrete steps required for Athens mosque».
«Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει νόμιμο μέρος προσευχής για τους μουσουλμάνους κατοίκους της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της για το τέμενος στην Αθήνα και προχωρούμε. Δεν έπρεπε να είχαμε καθυστερήσει τόσο πολύ» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.
Αναφέρονται επίσης στο ρεπορτάζ δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμούσε τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας οι οποίες δεν ασχολήθηκαν με αυτό στο παρελθόν με αποτέλεσμα η αμέλειά τους αυτή να ωθήσει τους μουσουλμάνους σε ανεξέλεγκτους τόπους προσευχής.
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται και οι αντιδράσεις του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ τόσο για την καθυστέρηση κατασκευής τεμένους στην Αθήνα όσο και για τον «νόμο Ιμάμηδων» που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Σερίφ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική μειονότητα είναι κάτω από την πίεση των ελληνικών αρχών, αλλά πρόσθεσε ότι μία διαδικασία διαλόγου με την μειονότητα θα βοηθήσει στην εξεύρεση μίας λύσης.
"Οι Μουσουλμάνοι χρειάζονται ένα τζαμί στην Αθήνα. Κάνουν προσευχές σε πλατείες και σε πάρκα. Εάν η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε χώρους λατρείας για τους μουσουλμάνους. Αποτελεί «ντροπή της δημοκρατίας» και ιδιαίτερα για την Αθήνα να μην έχει ένα τζαμί», ισχυρίστηκε σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί ότι μιλάει εκ μέρους όλων των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αθήνα..
Επίσης ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελ Gandur, δήλωσε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή ενός τζαμιού ήταν ανειλικρινής. "Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αισιόδοξος για το θέμα, αλλά έχουμε ακούσει τα ίδια πράγματα από κάθε κυβέρνηση. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα. Τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη », είπε.
Κατόπιν αυτών τα σχόλια μας περιττεύουν... 

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013