Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τα 106 «τέρατα» (!) που λήστευαν και έδερναν

Δράστες από Αλγερία, Ιράκ, Τυνησία, Αφγανιστάν και Πακιστάν!
Οργανωμένη σπείρα κακοποιών, οι οποίοι θα μπορούσαν -πληθυσμιακά- να αποτελούν ένα... μικρό χωριό εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
 Οπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη σπείρα αποτελούνταν από 106 μέλη, τα οποία εδώ και περίπου τρία χρόνια (από το 2010 μέχρι και πριν από μερικές μέρες) είχαν ρημάξει κυρίως το κέντρο της Αθήνας (εκατοντάδες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις), και μάλιστα συχνά με χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού!
 Η σπείρα με τα 106 κακοποιά στοιχεία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα σε Ακρόπολη, Ομόνοια, Θησείο, Πετραλώνα, Γκάζι και Μοναστηράκι, ενώ περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως σε Κρήτη, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα (και αναζητούνται άλλα 88), τα οποία ευθύνονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για 355 κλοπές (κυρίως κλοπές από αυτοκίνητα) και 28 ληστείες!
 
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργώντας από κοινού σε μικρότερες ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές και είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, η δράση τους είχε επεκταθεί και σε κλοπές μέσα από αυτοκίνητα, καθώς και από διαμερίσματα και καταστήματα.
 
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, τιμαλφών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη σπείρα συμμετείχαν άτομα (τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές με τη δράση τους) με καταγωγή από την Αλγερία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Παλαιστίνη, την Τυνησία, το Πακιστάν και τη Συρία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδικήματα που διέπραξαν οι δράστες επιβεβαιώθηκαν τόσο από την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA όσο και από αναγνωρίσεις παθόντων, αλλά και από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
 
Ν. Δεμισιώτης
dimokratianews.gr