Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΙΡΑ...ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ > Εξαρθρώθηκε σπείρα 100 αλλοδαπών που είχε ρημάξει την Ελλάδα στις κλοπές!

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα στο στόχαστρο των ληστών – Είχαν διαπράξει συνολικά 355 κλοπές και 28 ληστείες. Με περισσότερα από 100 μέλη, η σπείρα αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνες έρευνες των αρχών, φέρεται να έχει διαπράξει συνολικά 355 κλοπές και 28 ληστείες, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.
Το κύκλωμα των αλλοδαπών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχετικές του δηλώσεις, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα.
Ήδη για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές 13 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε στις αρχές του 2010 ενώ τα μέλη του υπολογίζεται ότι έχουν διαπράξει από τότε συνολικά 355 κλοπές και 28 ληστείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προέρχονται από χώρες όπως Αλγερία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Τυνησία, Πακιστάν και Συρία.

Στόχος τους ηλικιωμένοι και τουρίστες

Κάθε φορά η σπείρα δρούσε με διαφορετική σύνθεση και στο στόχαστρό τους βρισκόντουσαν κυρίως ηλικιωμένοι και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διέπρατταν επίσης κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς επίσης από διαμερίσματα και καταστήματα. Οι δράστες δεν δίσταζαν μάλιστα να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, τιμαλφών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην Ακρόπολη, στην Ομόνοια, το Θησείο, τα Πετραλώνα, το Γκάζι και το Μοναστηράκι, ενώ τα μέλη της εμπλέκονται και σε περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνες που έγιναν την Τρίτη, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια και αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, όπως τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, κοσμήματα, μαχαίρια, ποδήλατα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται.

Αναλυτικά οι περιοχές που δρούσε η σπείρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι περιοχές όπου σημειώθηκαν κλοπές από το κύκλωμα των αλλοδαπών είναι οι εξής:

Στην περιοχή της Ακρόπολης: τρεις κλοπές σε καταστήματα, μία κλοπή σε διαμέρισμα και 10 κλοπές από Ι.Χ.Ε καθώς και 15 ληστείες με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού σε βάρος τουριστών.

Στην περιοχή της Ομόνοιας: 73 κλοπές από Ι.Χ.Ε και 7 ληστείες με χρήση σωματικής βίας, στη περιοχή του Συντάγματος: 44 κλοπές από Ι.Χ.Ε, στην περιοχή της Κυψέλης: 44 κλοπές από Ι.Χ.Ε, στην περιοχή των Εξαρχείων: 28 κλοπές από Ι.Χ.Ε, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα: 21 κλοπές από Ι.Χ.Ε και 5 ληστείες με χρήση σωματικής βίας σε ηλικιωμένους, στην περιοχή των Πατησίων: 29 κλοπές από Ι.Χ.Ε, στην περιοχή των Πετραλώνων: 86 κλοπές από Ι.Χ.Ε και μία ληστεία με χρήση σωματικής βίας σε βάρος διερχόμενου πολίτη και στην περιοχή του Κολωνού: 16 κλοπές από Ι.Χ.Ε.

Όσοι πολίτες έχουν πέσει θύματα κλοπών ή ληστειών στις παραπάνω περιοχές, προσθέτει η αστυνομία, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-8695532 και 210-8695533 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για τυχόν αναγνώριση αφαιρεθέντων ειδών τους.





















protothema