Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ-ΠΟΙΟΙ ΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ PLAN A- Η ΕΥΠ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΚΟΛΑ

Ηθική ικανοποίηση που αποτελεί μέγιστη ψυχική τόνωση των χαμηλόμισθων και χαμηλόβαθμων αστυνομικών στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος παραστρατιωτικής δομής και ιεραρχίας, αποτελεί η ένοπλη συμπλοκή με αίσια έκβαση που έγινε την Τρίτη το βράδυ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας. 17 μέρες ξεσπιτωμένοι, πολλές μέρες άγρυπνοι, με οικογένειες και παιδιά ξωπίσω τους να καρδιοχτυπούν, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απέδειξαν ότι ακόμα και πένητες, αγωνίζονται για την πατρίδα.
Πολλούς από αυτούς τους συναντήσαμε στα δύσβατα μονοπάτια της Αιτωλικής και Ακαρνανικής «ζούγκλας». Εκεί όπου οι οπλαρχηγοί του 1821 έδωσαν τον μέγιστο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίος ο τόπος που λαγοκοιμούνται και νυχτοπερπατούν οι κατσαπλιάδες με τα Καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες στην αμασχάλη.
Ποιοι ηγήθηκαν και ηγούνται της αστυνομικής επιχείρησης ευρείας έκτασης, είναι ένα ακόμα ζητούμενο. Για πολλούς λόγους.
Επικεφαλής, ο αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος. Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος. Ρίσκαρε και ρισκάρει το «κεφάλι» του. Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι προορίζεται για Αρχηγός της ΕΛΑΣ στις επόμενες κρίσεις. Από την ΕΥΠ, στην Ασφάλεια Αττικής, στην ΓΑΔΑ και τώρα στα λαγκάδια της Κόνισκας, του Προυσού και του Κρίκελλου. Λέγεται ότι με δική του παρέμβαση-βλέποντας την αδυναμία της αστυνομίας να ανταποκριθεί πλήρως στις μάχες ορεινού όγκου, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία-ζήτησε την συνδρομή Λιμενικού και Στρατού. Το ρίσκο ήταν μεγάλο. Εαν υπήρχαν απώλειες θα το χρεωνόταν. Εαν σκοτωνόταν εκτός από αστυνομικός και κάτοικος(απευκταίο γεγονός), θα τον καρατομούσαν. Το plan A' πέτυχε. Η επόμενη κίνηση, η σύλληψη του Κόλα, ελλοχεύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Για το λόγο ότι κάποιος από τις μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη(μέσω αυτών που πρέπει)ποιος πραγματικά είναι ο ασύλληπτος Κόλα.
Δίπλα στον Δικόπουλο, επάξια στέκονται οι στρατηγοί Μάτσικας και Κασκάνης. Και πιο δίπλα όλοι οι Αστυνομικοί Διευθυντές των νομών Φωκίδος, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδος αλλά και ο επικεφαλής του ΥΔΕΖΙ, Σταύρος Σταυρόπουλος. Υπάρχουν και απουσίες από την επιχείρηση. Αυτά όμως θα τα συ
Εαν ξεχάσαμε κανέναν, να ζητήσουμε συγγνώμη.
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχει την υποχρέωση, αυτή την ώρα, να εξάρει τις Ελληνικές Αστυνομικές Δυνάμεις που αποδεικνύουν ότι παρά τα οργανωτικά και λειτουργικά λάθη και ατέλειες τους, όταν θέλουν(και μπορούν)δίνουν κομμάτι από τη ζωή τους.
Αυτός ο αγώνας δεν είναι απλός. Είναι ο αγώνας της Ελλάδος κατά παραστρατιωτικών ανταρτών του βουνού που εαν αφεθούν σε επώαση, θα μας φάνε ζωντανούς. Και αυτό τον αγώνα οφείλουμε σαν πατριώτες να τον στηρίξουμε.
Αυτή η ανάρτηση αφιερώνεται στους αδικοχαμένους Γιώργο Ανδριτσόπουλο και Κατερίνα Ζώγαλη. Ποτέ δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας...
ΜAKELEIO.GR