Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι πράξεις των πλανηταρχών,έκαναν να χαθεί η παιδικότητα από τον πλανήτη!

Καπνίζει τσιγάρο, ακουμπά με άνεση στην κάνη του όπλου που φέρει πάνω του, ενώ πίσω του φαίνονται τα ερείπια ενός κτιρίου...
Δεν πρόκειται για έναν ακόμα στρατιώτη, αλλά για ένα επτάχρονο αγόρι από τη Συρία, μέλος της ομάδας FSA (Free Syrian Army). Ο Αχμέντ βρίσκεται στο Χαλέπι, που έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, ενώ το αιματοκύλισμα συνεχίζεται...
Η φωτογραφία του μικρού Αχμέντ κάνει το γύρο του κόσμου,προβάλλοντας την αγριότητα του πολέμου, που μπορεί να σβήσει την αθωότητα ενός παιδιού.
Ωστόσο, ο επτάχρονος δεν είναι ο μοναδικός ανήλικος που έχει χάσει για πάντα την παιδικότητά του. Ολοένα περισσότερα παιδιά στρατολογούνται κι εκπαιδεύονται από τους Σύρους στρατιώτες για να μετατραπούν σε μηχανές θανάτου, μαθαίνοντας από πολύ νωρίς τι σημαίνει πόλεμος.
Όλα αυτά, την ώρα που βλήματα όλμου ανταρτών έπληξαν χώρο στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Δαμασκού, σκοτώνοντας 12 Σύρους φοιτητές, ενώ ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, προήδρευσε υπουργικού συμβουλίου με θέμα την επεξεργασία σχεδίου, που θα τερματίσει την αιματοχυσία στη χώρα.
protothema.gr