Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Τα «Πλαστικά Κρήτης» επενδύουν στο Πίρι Ρέις

Ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία και δημιουργία θέσεων εργασίας στη... γείτονα, την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την ανεργία και η οικονομία μας λυγίζει! Στη δημιουργία δεύτερου (!) εργοστασίου στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Γκαζιαντέπ, θα προχωρήσει η εταιρεία Senkroma (ειδικεύεται στην παραγωγή συμπυκνωμάτων χρωμάτων για συνθετικά νήματα), θυγατρική της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Το εργοστάσιο αυτό θα λειτουργήσει στις αρχές του 2011 και θα εξυπηρετεί τη βιομηχανία συνθετικών νημάτων της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν.
Σημειωτέον ότι η εταιρεία διατηρεί ήδη ένα εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη και χρησιμοποιεί ημιεπεξεργασμένη πρώτη ύλη που παράγεται στο εργοστάσιο της βιομηχανίας Πλαστικά Κρήτης, στο Ηράκλειο.
Κάποτε, στο (πολύ) βάθος της ιστορίας, θα μπορούσαμε να πούμε, το κεφάλαιο στη χώρα μας λειτουργούσε εθνικά, τονώνοντας σε κάθε ευκαιρία την οικονομία της χώρας.
 Εδώ και πολύ καιρό βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον, το μόνο που απασχολεί κάποιους επιχειρηματίες, είναι το χαμηλό κόστος παραγωγής, άσχετα αν αυτό επιτυγχάνεται με μετακίνηση σε εχθρικές χώρες. Η ελληνική οικονομία πλήττεται βαρύτατα από ανάλογες ενέργειες. Τα κέρδη των μετόχων φαίνεται ότι προέχουν στο μυαλό κάποιων...