Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση του Λιμενικού για την τουρκική προβοκάτσια

Σε έκδοση ανακοίνωσης για την τουρκική προβοκάτσια στους Καλόγερους προχώρησε πριν απο λίγο το Λιμενικό Σώμα. Στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής :
"Σήμερα στις 11.45, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο της Τουρκίας, στην Άγκυρα, για προφορική αναφορά, από κυβερνήτη αεροπλάνου του οποίου δεν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία, περιστατικού βύθισης άγνωστου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. βόρεια των νησίδων «Καλόγεροι», στο Κεντρικό Αιγαίο.
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, στις 12:05, στο σημείο, το οποίο βρίσκεται στα διεθνή ύδατα αλλά εντός του FIR Αθηνών, κατέφθασαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ξεκίνησαν έρευνες, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης το Δ/Ξ «RUBY STAR» σημαίας Πορτογαλίας, που έπλεε σε απόσταση 4 ν.μ.
 από τις νησίδες, ένα αεροσκάφος C-130 από Ελευσίνα, δύο ελικόπτερα SUPER PUMA από Ελευσίνα και Χίο, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κέας, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή Σίφνου – Σερίφου, ένα πλωτό Λ.Σ. από Άνδρο και ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ. από Χίο.

Οι έρευνες είχαν αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αργότερα, στην περιοχή κατέφθασαν και αναγνωρίστηκαν δύο τουρκικά ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης, τα οποία, χωρίς να ανταποκριθούν στις κλήσεις των ελληνικών επιχειρησιακών μέσων και τις προσπάθειες επικοινωνίας, αποχώρησαν στις 14.30.

Για το περιστατικό ενημερώνεται αναλυτικά η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών."