Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Διαδήλωση υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας. Αυτό είναι που λέμε 'χάσαμε το δάσος….'

Διαδήλωση υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας
Ειρηνική διαδήλωση υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή, ομάδα πολιτών στην Θεσσαλονίκη. Όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη, σειράς ανάλογων διαδηλώσεων που θα γίνουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες έδρες μεγάλων μητροπόλεων.
Η συγκέντρωση της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί έξω από το Ναό της Παναγούδας, στην Εγνατία, όπου θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ήδη η "πρόσκληση" στους πολίτες γίνεται με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. "Πολίτες, χωρίς τις κομματικές μας ταυτότητες, μαζευόμαστε στις 9 το πρωί έξω από το Ναό της Παναγούδας (Εγνατίας 138, Κέντρο) όπου θα λειτουργήσει ο Άνθιμος , για να απαιτήσουμε ειρηνικά τη φορολόγηση της Εκκλησίας. Προώθησέ το" αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα χιλιάδες πολίτες.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονται ανάλογες συγκεντρώσεις με αίτημα την φορολόγηση της Εκκλησίας καθώς επίσης και τη διακοπή κάθε μορφής χρηματοδότησης της αλλά και της μισθοδοσίας των κληρικών και Ιεραρχών της. Αίτημα που όπως αφήνουν να εννοηθεί πολίτες που υποστηρίζουν αυτές τις διαδηλώσεις, ενισχύεται μετά και την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου- αλλά και του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου που τον ακολούθησε - να παραιτηθεί της μισθοδοσίας του.