Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ας πάρουν μαθήματα οι πολιτικοί της Ελλάδος, πού πρέπει να δώσουν έμφαση στις συνεργασίες εν όψη της ύπουλης αυτής νέας εποχής. Αντί αυτού η διάβρωση του πολιτικού συστήματος ανεξαρτήτου κόμματος, φτάνει σε άπιαστα για τον νού σημεία που ακόμα και ο ποιό καχύποπτος πολίτης δεν μπορεί να συλλάβει.
Οι σημερινοί πολιτικάντηδες αποστρέφονται δήθεν από την ζημιογόνα και σκανδαλώδη εκκλησία και στρέφονται σε συνεργασίες με νονούς και εγκληματίες πρώτης κατηγορίας δείχνοντας το καλό παράδειγμα και σε άλλους νεογνούς της πολίτικης και εγκληματικής σκηνής.

Σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος Α΄, έφτασε με ελικόπτερο στο Αρχιπέλαγος Βάλαμο, και συγκεκριμένα στην φημισμένη Ιερά Μονή Βαλαάμ η οποία βρίσκεται στη Βόρεια Ρωσία δίπλα από την Αγία Πετρούπολη.
Τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο υποδέχθηκαν στο ελικοδρόμιο ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαλαάμ Επίσκοπος Παγκράτιος, η συνοδεία της Μονής, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης καθώς και δεκάδες πιστοί.
Η επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Μονή Βαλαάμ είναι αφιερωμένη στην 20η επέτειο από την αναβίωση της μοναχικής ζωής, καθώς και για τα 200 χρόνια από την εκδημία του οσίου Ναζαρίου του Βαλαάμ.Στη Μονή Βαλαάμ έφτασε σήμερα και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο ο Πατριάρχης Μόσχας αμέσως μετά την άφιξη επισκέφθηκαν διάφορους χώρους του Μοναστηριού.
Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν όταν εισήλθε στο Καθολικό της Μονής έκανε τον σταυρό του και άναψε ένα κερί μπροστά στην εικόνα του Παντοκράτορα, αμέσως μετά με τον Πατριάρχη Κύριλλο επισκέφθηκαν το Μουσείο της Μονής το οποίο είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β΄.
Μεγάλο μέρος του μουσείου της Μονής είναι αφιερωμένο στην ζωή του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξίου, το οποίο αγαπούσε και επισκεπτόταν τακτικά από την παιδική του κιόλας ηλικία.
Στο μουσείο φυλάσσονται πάρα πολλά προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξίου Β΄, επίσης πολλά ιστορικά έγγραφα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την ανέγερση της Μονής, καθώς και φωτογραφίες κατά την διάρκεια της καταστροφής στην περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος ανέφερε στον Πρωθυπουργό κ. Πούτιν πώς οι Μοναχοί κατά την διάρκεια του Σοβιετικού - Φιλανδικού πολέμου, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τους θησαυρούς της Μονής, τους απομάκρυναν από το Βαλαάμ διασχίζοντας την παγωμένη λίμνη του Λάντογα.
Αύριο ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος θα εγκαινιάσει το Μουσείο της Μονής το οποίο ονομάστηκε «Αλέξιος Β΄», καθώς και μια προτομή από γρανίτη του μακαριστού Πατριάρχη η οποία είναι τοποθετημένη μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό.
Τέλος την Κυριακή ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί την Πετρούπολη, εκεί θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, και την Δευτέρα 13 Ιουλίου θα αναχωρήσει για την Μόσχα.