Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

ΠΡΩΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΙΣΤΕΥΩ


Αθήνα- Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας με οικονομικούς μετανάστες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Αποτελεί αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στο Θεό του. Να Τον τιμά και να Τον λατρεύει σε χώρους που Του πρέπουν, χωρίς προσκόμματα. Το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, όπως η ελληνική, και πρέπει να χαίρει πάντα αναγνώρισης και απόλυτου σεβασμού, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας σαφώς επιτάσσει. Όμως κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί πρωτίστως προσβάλλει βαθύτατα τον ίδιο τον πυρήνα της θρησκείας. Και μετατρέπει πιστούς ανθρώπους σε αθύρματα πάσης φύσεως φονταμενταλιστών και καιροσκόπων, που ουδόλως σέβονται την ελευθερία του προσώπου. Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί άλλωστε βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση».


Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε Αρχιεπίσκοπε ότι η θρησκευτική ελευθερία δεν ακολουθείται καθώς πρέπει η καθόλου από αλλά κράτη, απέναντι σε κάθε ορθόδοξη μειονότητα. Σας αναφέρουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπως είναι τα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου εξαφανίζεται οποιοδήποτε χριστιανικό στοιχείο και κυρίως ορθόδοξο από την μουσουλμανική χούντα απέναντι σε πολίτες που θέλουν να εκφράσουν το ορθόδοξο δικαίωμα τους. Πως μπορούν όμως να το πράξουν; μέσα από ναούς μετερχόμενους σε στάβλους και τζαμιά;
Μην ξεχνάτε ότι αν κάθε μουσουλμάνος στην Ελλάδα μπορεί να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα, έστω και σε υπόγεια πολυκατοικιών, εν έτη 2009 κανένας ορθόδοξος δεν μπορεί να κάνει ελευθέρα τον σταυρό του στο μεγαθήριο της ορθοδοξίας την Αγιά Σοφιά.
Οι πολέμιοι της ορθοδοξίας είναι πολυάριθμοι και συντασσόμενοι με την ασύμμετρη απειλή, τέχνασμα και μέθοδος των τελευταίων ετών, γι’αυτό εστιαστείτε στα προβλήματα της ορθοδοξίας και μην αστοχείτε στο λόγο σας δίνοντας τροφή στα ΜΜΕ.