Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Γέρων Γεώργιος: ''Η Εκκλησία έχει αποφασίσει από το 1998 για τις ταυτότητες''


Τον όρο "κλιματική αλλαγή" αποδόμησε στην ομιλία του ο Γέροντας Γεώργιος σύμφωνα με όσα λένε οι Γραφές, αναφερόμενος στο Λευιτικό που εκεί αναγράφεται ότι.

"Ἐὰν τοῖς προστάγμασί μου πορεύησθε καὶ τὰς ἐντολάς μου φυλάσσησθε καὶ ποιήσητε αὐτάς καὶ δώσω τὸν ὑετὸν ὑμῖν ἐν καιρῷ αὐτοῦ, καὶ ἡ γῆ δώσει τὰ γενήματα αὐτῆς καὶ τὰ ξύλα τῶν πεδίων ἀποδώσει τὸν καρπὸν αὐτῶν" (Λευ. 26, 3-4)

Ο Γέροντας Γεώργιος τόνισε ότι οι καταστροφές και οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν είμαστε όπως πρέπει απέναντι στον Θεό και τις εντολές Του, ενεργούμε υποκλριτικά και με πλάγιο τρόπο, γι΄αυτο και η τιμωρία έρχεται με πλάγιο τρόπο με τον όρο "κλιματική αλλαγή" που στην ουσία δεν υφίσταται αλλά είναι ο τρόπος τιμωρίας μας για την αποστασία μας.

"καὶ ἐπὶ τούτοις ἐὰν μὴ παιδευθῆτε, ἀλλὰ πορεύησθε πρός με πλάγιοι,πορεύσομαι κἀγὼ μεθ᾿ ὑμῶν θυμῷ πλαγίῳ, καὶ πατάξω ὑμᾶς κἀγὼ ἑπτάκις ἀντὶ τῶν ἁμαρτιῶν ὑμῶν." (Λευ. 26,23-24)

Κατα τον λαό και οι άρχοντες, θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος ο οποίος θα αναφέρει ένα πραγματικό γεγονός με μία πυρκαγιά στο Άγιον Όρος που προκλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80, μετά από νηστεία και προσευχή.

Στο τέλος ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε και στο θέμα των ταυτοτήτων, τονίζοντας ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποφανθεί ήδη από το 1998 για το θέμα...