Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ο Πούτιν εμβολιάζεται αύριο με ρωσικό εμβόλιο: «Μεγάλη η ζήτηση παρά τις προσπάθειες δυσφήμισης»


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να εμβολιαστεί αύριο, Τρίτη, 

με ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα και απάντησε στα σχόλια του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Sputnik V.

Την Τρίτη αναμένεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού και σχολίασε ότι η ζήτηση για το Sputnik V είναι υψηλή παρά τις προσπάθειες δυσφήμισής του. 

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντική επιλογή που γίνεται από κάθε άνθρωπο, είναι προσωπική απόφαση. Τυχαίνει να προγραμματίζω να εμβολιαστώ αύριο» ανέφερε μιλώντας σε συνάντηση για την αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι απολύτως ασφαλή και κανένα εμβόλιο άλλης χώρας δεν εγγυάται αντίστοιχο επίπεδο προστασίας.

Ήδη, 55 χώρες έχουν εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V, ενώ η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής παράγει πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. 

Απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικών Αγορών Τιερί Μπρετόν ότι «δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη για το Sputnik V», ο Πούτιν ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας ότι «δεν αναγκάζουμε κανέναν, αλλά δημιουργούνται ερωτηματικά ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν».

Όπως έκανε γνωστό, 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ 4,3 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν θα εμβολιαστεί αύριο, Τρίτη, χρησιμοποιώντας ένα από τα τρία ρωσικά εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί από τις ρωσικές ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιο έχει επιλέξει.

https://sputniknews.gr/rosia/202103229935769-o-poutin-emvoliazetai-aurio-me-to-Sputnik-V-megali-i-zitisi-para-tis-prospatheies-dysfimisis/