Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ισραήλ: Από 1/3/2021 όσοι φθάνουν στο αεροδρόμιο Ben-Gourion θα έχουν να επιλέξουν ή καραντίνα 2 εβδομάδων σε ξενοδοχείο ή ηλεκτρονικό μπρασελέ κρατούμενου!!!


 Στο Ισραήλ η καραντίνα … υπό ηλεκτρονικό μπρασελέ. Εν μέσω Covid,το Ισραήλ προτείνει στους ταξιδιώτες του να επιλέξουν μεταξύ 14ημερης καραντίνας σε ξενοδοχείο ή σπίτι τους αλλά υπό επιτήρηση.

 Οι ταξιδιώτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αλλά τι επιλογή !Από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 σε όσους φθάνουν στο αεροδρόμιο Ben-Gourion, μεταξύ Tel-Aviv Ιερουσαλήμ προτείνεται η κλασική καραντίνα των 2 εβδομάδων σε ξενοδοχείο corona ​. Ή στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου θα έχουν τη δυνατότητα αυτές τις 2 εβδομάδες να τις περάσουν σπίτι τους αλλά εξοπλισμένοι μ΄ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι-μπρασελέ που συνήθως χρησιμοποιείται για κρατούμενους. Μια εκατοντάδα επιβατών ήδη προτίμησαν το μπρασελέ.

Προς μια πιο ευρεία χρήση του bracelet;

Μόνο κάποιοι Ισραηλινοί δέχθηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους με ειδική εξουσιοδότηση. Οι περιορισμοί θα πρέπει να ελαφρυνθούν λίγο την Κυριακή 7 Μαρτίου, όπως η αναγκαστική καραντίνα στα ξενοδοχεία. Αλλά η εταιρεία cybersecurity Supercom, η οποία κέρδισε το συμβόλαιο, φαίνεται να πιστεύει ότι το βραχιόλι της έχει μέλλον.IΛέει πως προετοιμάζεται να διοχετεύσει χιλιάδες για μια χρήση πιο ευρεία », ​με καραντίνα των ασθενών και των περιπτώσεων επαφών.

Διαμάχη επί της ιδιωτικής ζωής.

Το Ισραήλ ήδη εμβολίασε πάνω από το μισό του πληθυσμού του (52 %), και προετοιμάζεται για «το μετά» . Και η συζήτηση μαίνεται γύρω από το σεβασμό της ιδιωτικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, το σύμβολο του βραχιολιού είναι ισχυρό. Σε μια δημοκρατία, η καλύτερη απόφαση δεν είναι απαραίτητα αυτή που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, παρατηρεί η Asa Kasher, καθηγήτρια δεοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικότητας και ελάχιστων περιορισμών στα δικαιώματα των πολιτών.​Αλλά χαρακτηρίζοντας ως απόρρητα για 30 χρόνια τις διαμάχες γύρω από την πανδημία η κυβέρνηση δημιούργησε μια σοβαρή ασάφεια. ouest-france 4/3/21

H ελληνική κυβέρνηση ταυτιζόμενη με την ισραηλινή στρατηγική ολοένα και περισσότερο θα κάνει επίσης κρατούμενους τους Έλληνες πολίτες στον ίδιο τους τον τόπο με ηλεκτρονικά βραχιόλια στο εγγύς μέλλον;;;;

dimpenews.com