Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ασκήσεις και ετοιμασίες των Τούρκων με πραγματικούς χρόνους επι ελληνικού εδάφους

ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ > Τουρκικό ελικόπτερο στη Σάμο
Συνεχίζει η Άγκυρα το μπαράζ των προκλήσεων στο οποίο έχει επιδοθεί από χθες.Σήμερα το μεσημέρι, ελικόπτερο του τουρκικού στρατού, AS-532 Cougar, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 14:33 και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Σάμου στις 14:35 πετώντας σε ύψος 3.300 μέτρων.
Το εν λόγω ελικόπτερο εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 14:37. Το AS-532 Cougar, μεταφοράς δυνάμεων αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό Πεντάγωνο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν άσκηση. Ωστόσο ο πιλότος του τουρκικού ελικοπτέρου δεν πέταξε χωρίς να το καταλάβει πάνω από το ελληνικό έδαφος καθώς θα μπορούσε να περάσει από το χερσαίο μέρος  της χώρας του που βρίσκεται απέναντι από τη Σάμο.
Το ότι υπάρχει μικρή υδάτινη απόσταση που χωρίζει τη Σάμο από τις Τουρκικές ακτές δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να περάσει εντός του FIR της Κωνσταντινούπολης.
Συνολικά χθες, εκτός από το συγκεκριμένο ελικόπτερο, 12 αεροσκάφη, από τα οποία τα έξι ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας.

Γ.Κοκ.