Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ρωσία- Βόλγκογκραντ: Περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην πόλη

Στην πόλη Βόλγκογκραντ, όπου διαπράχθηκαν, πρόσφατα, δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, έγινε σήμερα, την πρώτη ημέρα του  νέου έτους, περιφορά της εικόνας της Θεοτόκου για «την απομάκρυνση του κακού από τις καρδιές».
Η πρωτοβουλία, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, ήταν της Μητρόπολης του Βόλγκογκραντ και της Δημάρχου Ειρήνης Γκούσεβα.
«Οι αρχές της πόλης, μαζί με τους ιερείς, αποφάσισαν να επικαλεσθούν την Ευλογημένη Βοήθεια της Εικόνας της Παναγίας, για την επούλωση των πληγών στις ψυχές μας, από την τρομοκρατική επίθεση και να απομακρύνουν το κακό από τις καρδιές των ανθρώπων», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Τας, η δήμαρχος  της πόλης Γκούσεβα.
Στο Βόλγκογκραντ- παλιό Στάλινγκραντ- υπάρχει ο θρύλος  ότι το φθινόπωρο του 1942, όταν έγιναν οι πιο σκληρές και αιματηρές  μάχες, ο Στάλιν έδωσε εντολή σε αεροπλάνο να πετάξει πάνω από την πόλη με την εικόνα της Μητέρας του Θεού. Όταν αυτό έγινε γνωστό στους μαχητές, ενισχύθηκε η πίστη της στη νίκη και νίκησαν τους Ναζί.
Νωρίτερα,  στον καθεδρικό ναό του Καζάν, στο Βόλγκογκραντ, έγινε Θεία Λειτουργία για την εξάλειψη του μίσους και της κακίας.
Στις 29 Δεκεμβρίου στην πόλη Volgograd, πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική πράξη στο σιδηροδρομικό σταθμό και στις 30 Δεκεμβρίου έκρηξη σε λεωφορείο της πόλης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 34 άτομα, 66 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλγκογκραντ και της Μόσχας.