Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αμερικανικοί πυρηνικοί πύραυλοι στα χέρια τοξικομανών αξιωματικών

Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 30 αξιωματικοί που υπηρέτησαν σε βάσεις της  Πολεμικής Αεροπορίας, σε διοικητικές θέσεις, προσπάθησαν να εξαπατήσουν τις αρχές στις εξετάσεις τους. Πληροφορήθηκαν και έμαθαν τις ερωτήσεις των τεστ και τις απαντήσεις εκ των προτέρων.
Άλλα δέκα άτομα, σύμφωνα με την έρευνα, κατανάλωναν ή διένειμαν στο στρατό ναρκωτικά.
Όλοι οι παραβάτες απορρίφθηκαν από την υπηρεσία. Είναι γνωστό ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν υπεύθυνοι για τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
Τα σκάνδαλα στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, τον τελευταίο καιρό, πρώτη φορά στα χρονικά είναι τόσο πολλά.
Σε διενέργεια εσωτερικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ένδεκα (11) αξιωματικοί που ήταν σε υπηρεσία σε έξι αεροπορικές βάσεις, κατανάλωναν και διένειμαν ναρκωτικά.
Τρεις από τον κατάλογο των ναρκομανών (τα ονόματά τους έχουν αποκρυφτεί)  πουλούσαν ναρκωτικά στις βάσεις πυραύλων στη Μοντάνα και στη Βόρεια Ντακότα.
 Εκεί υπάρχουν υπόγειες βάσεις όπου βρίσκονται οι αμερικανικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Minuteman 3» με πυρηνικές κεφαλές. Οι στρατηγικές αυτές βάσεις είναι μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Ωστόσο, τα άσχημα νέα δεν είναι μόνο αυτά. Η έρευνα έδειξε ότι τα ναρκωτικά οδήγησαν σε ένα άλλο σκάνδαλο.
Έτσι, αποδείχθηκε ότι κατά τη διάρκεια των μηνιαίων δοκιμασιών των πυραύλων, οι αξιωματικοί δεν δίσταζαν να σταματούν την άσκηση, για να στείλουν μήνυμα sms σε ένα φίλο τους.
Τα επισφαλή αυτά άτομα δεν είναι ότι έχουν αδύναμο ηθικό χαρακτήρα και αξίες, αλλά τους έχει χορηγεί η άδεια να κρατούν με το δάχτυλό τους το αμερικανικό «κόκκινο κουμπί».
 
Στη βάση Malmstrom υπήρξε ένα κενό στον τομέα της πυρηνικής ασπίδας των ΗΠΑ. Οι εκεί αξιωματικοί που ήταν επιφορτισμένοι για τη φύλαξη των αποθηκών, είχαν αφήσει τις πόρτες ανοικτές.
Ήταν αυτή η βάση της οποίας ο πρώην διοικητής της, στρατηγός  Michael Carey, μετά σε ένα ταξίδι του στη Ρωσία για κοινές ασκήσεις είχε γίνει «διάσημος».
 
Στο ξενοδοχείο που έμενε συμπεριφέρονταν σαν ‘πηδηχτής’, έπινε όλη τη νύχτα, εμπόδιζε τους μουσικούς και φλέρταρε με τις πωλήτριες που πουλούσαν πούρα.
 Ένας άλλος ανώτερος αξιωματικός- ο αναπληρωτής διοικητής των πυρηνικών δυνάμεων, αντιναύαρχος Tim Jardine, κατέστρεψε την καριέρα του από το πάθος του τζόγου. Στην αποχώρησή του, κατηγορήθηκε ότι πήγαινε στο καζίνο με πλαστές μάρκες.
 
Οι συνέπειες που περιμένουν τους πρόσφατα ναρκομανείς αξιωματικούς δεν έχουν ανακοινωθεί. Οι 34 αξιωματικοί θα ανασταλούν από την υπηρεσία. Ωστόσο, οι τιμωρίες στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
Ο στρατηγός Michael Carey για παράδειγμα, απλά μεταφέρθηκε σε μια άλλη θέση. Τώρα, τουλάχιστον, δεν είναι υπεύθυνος για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους... (γράφει το ρωσικό δημοσίευμα)