Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση ο δημιουργός του "Γέροντα Παστίτσιου"

Για "καθύβριση θρησκεύματος" καταδικάστηκε ο νεαρός που είχε φτιάξει το γκρουπ "Γέροντας Παστίτισιος" στο Facebook. Τι δήλωσε ο δικηγόρος του.
Καταδικαστική ήταν η απόφαση για τον 27χρονο Φίλιππο Λοΐζο, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε εκκλησιαστικούς κύκλους, όταν έφτιαξε στο Facebook το γκρουπ "Γέροντας Παστίτσιος".
Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 10 μήνες φυλάκιση για "κατ' εξακολούθηση καθύβριση θρησκεύματος".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας πρότεινε μικρότερη καταδίκη,
Ο Φίλιππος Λοΐζος άσκησε έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, αλλιώς θα τον οδηγούσαν στη φυλακή.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από καταγγελίες, της Χρυσής Αυγής και ακολούθησαν παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, που ζητούσαν ουσιαστικά την ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου.
Ο δικηγόρος του 27χρονου, Γιώργος Κλεφτοδήμος, μίλησε στο "Ποντίκι" και χαρακτήρισε την απόφαση "ατυχή".
"Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς", είπε χαρακτηριστικά.