Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Οι διοργανωτές του πολέμου το 1999 που κατακρεούργησαν τους Σέρβους και υποστήριξαν τον UCK, υπεύθυνο για το εμπόριο οργάνων, χειρίζονται την έρευνα!

Αστεία πράγματα!
Κόσοβο: Η έρευνα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η ειδική ομάδα της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) που ερευνά την υπόθεση εμπορίου ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα Κλιντ Ουίλιαμσον, Ζοάο Σούζα.
H έρευνα είναι σε εξέλιξη και είμαστε αποφασισμένοι να τη φέρουμε σε πέρας δήλωσε ο κ. Σούζα στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη νωρίς να προβλεφθεί πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο κ. Σούζα αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Εξπρές της Πρίστινας ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και ότι θα ακολουθήσει η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος ορισμένων από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι. 
«Δεν σχολιάζουμε αβάσιμες φήμες και εικασίες» είπε ο εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας της Eulex υπενθυμίζοντας ότι από την αρχή της έρευνας είχε τονιστεί ότι θα είναι σύνθετη και ότι θα διαρκέσει τρία έως τέσσερα χρόνια.
Η ειδική ομάδα της Eulex άρχισε να ερευνά τον Σεπτέμβριο του 2011 τους ισχυρισμούς του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι για συστηματικά εγκλήματα σε βάρος αμάχων μετά την ένοπλη σύγκρουση στο Κόσοβο το 1999 και το 2000.
Ο κ. Μάρτι σε έκθεσή του κατηγόρησε πρώην διοικητές του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» συμπεριλαμβανομένου του νυν πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι για απαγωγές και δολοφονίες άμαχων Σέρβων, Ρομά και Αλβανών.
Ο Ντικ Μάρτι ανέφερε ότι οι απαχθέντες οδηγούνταν στην Αλβανία, όπου σε αυτοσχέδιες κλινικές, όπως το "Κίτρινο Σπίτι", τους αφαιρούσαν τα ζωτικά όργανα, τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν στη μαύρη αγορά.
Η Eulex, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ντικ Μάρτι, συγκρότησε ομάδα με επικεφαλής τον εισαγγελέα Κλιντ Ουίλιαμσον για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς.
Περισσότεροι από 600 άμαχοι, το 50% εκ των οποίων Σέρβοι, απήχθησαν μετά την απόσυρση των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας από το Κόσοβο, τον Ιούνιο του 1999 και θεωρούνται μέχρι σήμερα αγνοούμενοι.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές» της Πρίστινας υποστηρίζεται ότι η ειδική ομάδα ερευνητών της ΕΕ έχει ολοκληρώσει την έρευνα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο και ότι αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η απαγγελία κατηγοριών σε πρώην διοικητές του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου.
Ο Κλιντ Ουίλιαμσον δεν θα είναι εισαγγελέας στην υπόθεση, επειδή αποστολή του ήταν μόνο να ολοκληρώσει την έρευνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η έκθεση του Ντικ Μάρτι υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το αμερικανικό περιοδικό "The New Yorker", τον Απρίλιο του περασμένου έτους, είχε δημοσιεύσει ότι έως το 2014 δεν πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα της έρευνας για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/313554/kosobo-h-ereyna-gia-to-emporio-anthrwpinwn-organwn-den-exei-oloklhrwthei#ixzz2qTBXaA4Q