Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς 31/8/2011.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Τό Σωματεῖο μέ τόν βαρύγδουπο τίτλο «Ἑλληνική Ἕνωση γιά τά Δικαιώματα τοῦ Ἀνθρώπου» (Ε.Ε.Δ.Α.) ὅπως δημοσιεύεται στήν σημερινή ἔκδοσι τῆς Ἐφημερίδος «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» σέ ρεπορτάζ τῆς κ. Σοφίας Πακαλίδου προβαίνει σέ ἀνακοίνωσι ἀναφορικά μέ τήν ἀπό ἄμβωνος ὁμιλία τῆς 14/8/2011 τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ καί δράττεται «τῆς εὐκαιρίας» νά διαστρεβλώσει τό λόγο μου καί νά ἐξυβρίσει καί συκοφαντίσει τήν ἐλαχιστότητά μου, ἀποδίδοντάς μου ἀναποδείκτως τήν ἐξόχως ἀποκρουστική γιά Κληρικό καί δή Ἐπίσκοπο τῆς Ἀμωμήτου καί Ἁγιωτάτης Ὀρθοδόξου Καθολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας μομφή τοῦ δῆθεν «ρατσιστή».
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΘΙΜΟΣ τυγχάνει ἐγνωσμένος γιά τό ἀδαμάντινο ἦθος, τήν βαθεῖα πνευματική συγκρότησι, τήν ἀδαπάνητη τεραστία κοινωνική προσφορά του στήν Ἀλεξανδρούπολι καί τήν Θεσσαλονίκην καί τήν ἑλληνόψυχη κραταιά ἀγάπη πρός τήν μητέρα Πατρίδα καί ἀσφαλῶς δέν ἔχει ἀνάγκη οὐδεμιᾶς ὑπερασπίσεως ἑπόμενος τῶν ἡρωϊκῶν μορφῶν τοῦ Γένους, ἄνευ τῆς μαρτυρίας καί τοῦ μαρτυρίου τῶν ὁποίων ὅπως ἄλλωστε εἶχε ἀποφασίσει καί ἡ 5η ὁλομέλεια τοῦ Κ.Κ.Ε.

Τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των ισραηλινών.

Ισραήλ: Εκπαιδεύει εποίκους για να αντιμετωπίσουν παλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο στρατός παρέχει δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
Τελ Αβίβ .Εποίκους στη Δυτική Οχθη εκπαιδεύει ο ισραηλινός στρατός για να «αποκρούουν» τις βίαιες διαδηλώσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ο στρατός εκπαιδεύει υπεύθυνους ασφάλειας στους εποικισμούς και τις ομάδες τους, δίνοντάς τους δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι αφιερώνει «μεγάλες προσπάθειες στην εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων και στην προετοιμασία τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό σενάριο».

(Vid) Οι κτηνότουρκοι σφάζουν τους Έλληνες. ΣΜΥΡΝΗ 1922



Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής αποσταθεροποιεί τη Θράκη.

Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη δράση του τουρκικού προξενείου στη Κομοτηνή καθώς κρατικοί και παρακρατικοί κύκλοι της Άγκυρας κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους για χειραγώγηση της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη. Ο εκδότης της εβδομαδιαίας τουρκόφωνης εφημερίδας Bülten της Κομοτηνής κατήγγειλε ανοιχτά τον Τούρκο πρόξενο Mustafa Sarniç ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του εφαρμόζει πολιτική διακρίσεων στο μειονοτικό Τύπο, αποκαλύπτοντας και δημόσια τη τουρκική χρηματοδότηση προς φορείς και οργανώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του τουρκικού προξενείου ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των €15 εκατ., μέρος των οποίων καλύπτουν τα έξοδα μισθοδοσίας των δασκάλων στα περίπου 150 κορανικά σχολεία καθώς και των περίπου 100 ιμάμηδων.

Εορτασμοί στην Τουρκία για την γενοκτονία των Ελλήνων

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση εορτάσθηκε χθες στην Άγκυρα η “Ημέρα Νίκης” επί των Ελληνικών Στρατευμάτων, κατά την οποία ολοκληρώθηκε η γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας.
 Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας, ο πρόεδρος Abdullah Gül ήταν αυτός που υποδέχθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους στη τελετή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, αναθεωρώντας το πρωτόκολλο που ήθελε τον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να είναι ο οικοδεσπότης της.
 Όπως αποκάλυψε ο Gül σε συνέντευξή του, ο Στρατηγός Necdet Özel ήταν εκείνος που πρότεινε τη σχετική αλλαγή στην εθιμοτυπία της εκδήλωσης αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος ασκεί καθήκοντα Αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πατάνε πόδι οι Τούρκοι στην Ελλάδα.

Ζήτημα "αμοιβαιότητας" με επιστροφή οθωμανικών ακινήτων θέτει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά την απόφαση της Άγκυρας να επιστρέψει ακίνητα ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας
"Ιστορικό βήμα που δεν αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης προς τις μειονότητες, αλλά επιστροφή του δικαίου στους πολίτες μας", χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την απόφαση της Άγκυρας επιστροφής των ευαγών ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας, που είχε κατασχέσει το τουρκικό κράτος.
Μη χάνοντας χρόνο όμως, ο κ. Νταβούτογλου προχωρά ακόμη ένα βήμα, κάνοντας λόγο για αμοιβαιότητα, με επιστροφή στην Τουρκία οθωμανικών ακινήτων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αντιδράσεις κατά Μπουτάρη για το τέμενος στη Θεσσαλονίκη και εμπλοκή της Τουρκίας.

Η πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (φωτογραφία) να δοθεί για λατρευτικούς σκοπούς στους μουσουλμάνους το τέμενος Λεμπέτ (μετακινήθηκε 25 μέτρα το 2005, λόγω των εργασιών για την επέκταση της οδού Λαγκαδά) που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, προκάλεσε την οργή του δημάρχου Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλου:
 «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά κανένας κύριος Μπουτάρης δε θα αποφασίσει για το πρώην στρατόπεδο. Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων, και του κεντρικού δήμου και της περιφέρειας, αλλά θα αποφασίσουμε μέσω διαβούλευσης».
Η παρεμβατικότητα του κ. Μπουτάρη σε θέματα που δεν τον αφορούν, έχουν εκνευρίσει πολλούς στη Θεσσαλονίκη, που θεωρούν ότι ο δήμαρχος φιλοδοξεί να μεταβληθεί σε τοπάρχη.

Ο Χριστόδουλος ξηρός μιλά μέσα από την φυλακή για την δικτατορία της νέας τάξης και τα σχέδια συνομωσίας κατά της Ελλάδος.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) η άνευ όρων παράδοση της χώρας στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Για τη νέα αυτή κατοχή δεν χρειάστηκαν οι μεραρχίες της Βέρμαχτ, ούτε οι ορδές των πεζοναυτών, που εκτός των άλλων ξεσηκώνουν με την παρουσία τους τις αντιδράσεις των ιθαγενών (και κοστίζουν και ένα σωρό λεφτά).
Όλα έγιναν με κομψό και πολιτισμένο τρόπο, από κουστουμαρισμένους γιάπηδες που πέτυχαν την άλωση της χώρας από την άνεση του κλιματιζόμενου γραφείου τους, χειριζόμενοι με το ποντίκι του υπολογιστή τους τους υμέτερους τυφλοπόντικες.
Η ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας και της οικονομίας ανήκει εξίσου και στα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνάνε τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά συνένοχοι είναι και όσοι σιώπησαν και συναίνεσαν όλο αυτό το διάστημα.

Επίκεντρο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής η Καβάλα;

Στην Καβάλα ο Τούρκος αντιπρόεδρος του Ερντογάν
Αυτά συμβαίνουν όταν αναπαλαιώνεις τζαμιά. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Συντονισμού Αλί Μπαμπατζάν θα μεταβεί σήμερα το μεσημέρι στην Καβάλα για ολιγόωρη επίσκεψη, με αφορμή τον εορτασμό του Μπαϊραμιού.Ο Αλί Μπαμπατζάν θα κατευθυνθεί στη Χερσόνησο της Παναγίας, όπου θα επισκεφθεί το ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», το σπίτι του Μεχμέτ Αλί και άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής.
Η επίσκεψη πλασάρεται στα ΜΜΕ ως ... ιδιωτική και ως εκ τούτου δεν δίνεται ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτήν την εκδοχή και στην πραγματικότητα. Η επίσκεψη δεν είναι "ιδιωτική" αλλά θρησκευτική. Δεν επισκέπτεται ο δεύτερος σε δύναμη άντρας της Τουρκίας την Καβάλα, για να απολαύσει τα αξιοθέατά της και να αγοράσει τουριστικά ... σουβενίρ από τα μαγαζάκια της. Την επισκέπτεται για να επιτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα για το τέλος του ραμαζανίου.

Οι παγκοσμιοποιητές και οι αντικαθεστωτικοί κατσαπλιάδες συνεργάζονται άψογα υπο την σκέπη του ΝΑΤΟ.

Αυτό που είναι αξιοθαύμαστο για τους Λίβυους αντάρτες, είναι το πως δεν αυτοτραυματίζονται, όταν χρησιμοποιούν τα όπλα τους.
 Δεν υπάρχει πιο απρόσεχτη μεταχείριση και χειρισμός όπλων, από αυτήν των Αράβων ατάκτων. Ας ελπίσουμε, για χάρη της σωματικής τους ακεραιότητας, πως οι ενθουσιώδεις πυροβολισμοί στον αέρα γίνονται μόνο ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, και μόλις αυτές φεύγουν σταματάνε και άσκοπες μπαλωθιές.
Βέβαια, αυτοί οι πυροβολισμοί δεν είναι και τόσο άσκοποι. Έχουν κάποιο σκοπό, είτε σαν προκαταρκτικά σε κάποια μάχη, είτε σαν πανηγυρισμοί μετά από αυτήν. Πέρα από το να φτιάχνει τη διάθεση των συμμετεχόντων, η κάθε στρατιωτική εκδήλωση και τελετουργία (εμβατήρια, στολές, ασκήσεις ακριβείας, κανονιοβολισμοί, κλπ) είναι σχεδιασμένη για να τρομάζει τον αντίπαλο. Όλοι οι πολιτισμοί ανέκαθεν, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν για τους στρατούς τους την εντύπωση σκληρών μαχητών, κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

(Vid) Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

(Vid) Δείτε Έλληνες πως φανατίζουν μουσουλμάνους μέσα στην ορθόδοξη χώρα μας. Δημιουργούν ένα στρατό πόλεων.

Θρησκευτικές συνάξεις των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ο δούρειος ίππος της Τουρκίας.

Η μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων της Ευρώπης - πρακτικά η μετατροπή μιας ολόκληρης ιστορικής περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, του Αμαρουσίου, σε ένα τεράστιο τζαμί - αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες με αφορμή την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του … ΟΑΚΑ (!) για να προσευχηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες ή και νόμιμοι μετανάστες.
Το ΟΑΚΑ και οι περιβάλλοντες χώροι υπολογίζεται ότι μπορούν να δεχθούν πάνω από 100.000 μουσουλμάνους με συνακόλουθα τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή που είναι παντελώς ανέτοιμη να δεχθεί μια τέτοια εκδήλωση. Όλα αυτά σε ένα δήμο 60.000 ανθρώπων, συνολικά.
Στο ερώτημα «Και που θα προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι;» η απάντηση δεν είναι εύκολη, ίσως γιατί το ερώτημα δεν έπρεπε καν να υπάρχει:

Wikileaks: Τα αμαρτωλά ΜΜΕ κυβερνούν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόρρητα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν μέσω της Wikileaks, τα ελληνικά ΜΜΕ είναι «συνώνυμα της διαφθοράς, με κακοπληρωμένους δημοσιογράφους, και δημοσιεύματα γεμάτα μεροληψία και αντί-αμερικανισμό».
Οι σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, και των πολιτικών είναι «σχέσεις αιμομιξίας, όπως αυτές των Θεών του Ολύμπου…», γράφει ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Charles Rhys, στα πλαίσια εμπιστευτικής αναφοράς του προς το State Department το 2006.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, «τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν περιουσίες μέσω της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, του πετρελαίου, κλπ. Είναι διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους, μέσω προξενιών και γάμων, αλλά και με πολιτικούς και αξιωματούχους».

Οι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι Σιωνιστές υπονομεύουν την Ευρώπη με τον «εποικισμό» της από μουσουλμάνους.

Αν δεν επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους οι εκκλησίες μας δεν θα ξανασημάνουν...
Δύσκολο να πει κανείς τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε Ευρώπη. Είναι χώρος γεωγραφικός; Είναι πολιτικό σύστημα; Ή μήπως τελικά είναι μία ιδέα; Γιά μένα η Ευρώπη είναι όλα αυτά μαζί αλλά πρώτα απ' όλα είναι μία ιδέα! Είναι η ιδέα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, είναι η ιδέα του ανθρώπου ως μέτρο των πάντων είναι ιδέα μιας κοινότητας ανθρώπων με κοινή καταγωγή και γλώσσα και ήθη που θέλουν να ορίζουν μόνοι τους την μοίρα τους με το όπλο στο χέρι!
Ευρώπη είναι οι πρόγονοι μας στον Μαραθώνα όταν μόνοι τους παρατάχθηκαν απέναντι στη περσική αυτοκρατορία, Ευρώπη είναι ο Κάρολος Μαρτέλος και οι Φράγκοι που απέκρουσαν τις ισλαμικές ορδές στο Πουατιέ, Ευρώπη είναι ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πάνω στα τείχη της Κωνσταντινούπολης στην τελευταία μάχη της ζωής του, Ευρώπη είναι ο Ευγένιος της Σαβοΐας που απέκρουσε τούς Τούρκους έξω από τα τείχη της Βιέννης.
Ευρώπη, είναι ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, Ευρώπη είναι ο Απόστολος Παύλος, Ευρώπη είναι ο Αυγουστίνος και ο Θωμάς Ακινάτης, Ευρώπη είναι Δύση, είναι, είναι, είναι...

89 χρόνια από τη φρικτή δολοφονία του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Σαν σήμερα, πριν 89 χρόνια, βρήκε μαρτυρικό τέλος στα χέρια των Τούρκων και στη διάρκεια του (κατά τη Μαρία Ρεπούση και όσων τη στήριξαν) «συνωστισμού», ο εθνομάρτυρας μητροπολίτης Σμύρνης, Χρυσόστομος (Καλαφάτης). Ο ιεράρχης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του και έμεινε στην πόλη, αν και γνώριζε ότι αυτό θα ήταν το τέλος του.
 Τον ιεράρχη παρέδωσε στον τουρκικό όχλο και σε έναν δήμιο εν ονόματι Αλί, ο ίδιος ο Νουρεντίν Πασάς... Οι Ευρωπαίοι ιστορικοί που ασχολήθηκαν με την αποτρόπαιη δολοφονία του Έλληνα ιεράρχη, αναδεικνύουν την τουρκική θηριωδία, αλλά και τη βιασύνη των Τούρκων να τον «ξεφορτωθούν», πριν προλάβουν οι διπλωμάτες από χώρες της Γηραιάς Ηπείρου να παρέμβουν...
«Ήμουν μ' εκείνους που τον τύφλωσαν, που του ‘βγάζαν τα μάτια και αιμόφυρτο, τον έσυραν από τα γένια και τα μαλλιά στα σοκάκια του τουρκομαχαλά, τον ξυλοκοπούσαν, τον έβριζαν και τον πετσόκοβαν... Έλεγε:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι πολιτικοί της χώρας μας δημιούργησαν ενα στρατό απο 7.000 ναρκομανείς. Εισέρχονται καθημερινά στα στρατιωτικά νοσοκομεία στρατιές ναρκομανών.

«Συζητάμε τη δημιουργία Ειδικού Κέντρου Καταπολέμησης Ναρκωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτό είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στους αποστράτους πριν από τρεις μήνες.
Η πρόταση αυτή έτυχε της ευνοϊκής αποδοχής τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία στελεχών, με την έννοια της δημιουργίας ενός διακλαδικού κέντρου για την καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας στο επίπεδο των ΕΔ.
 Δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση δεν κατάλαβε την ουσία της συγκεκριμένης πρότασης και προχώρησε -με επικοινωνιακούς όρους- στην ανακοίνωση μιας πολιτικής που ήδη έχει ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας Αντρέας Λοβέρδος και Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσαν την παραχώρηση στρατιωτικών νοσοκομείων για τη δημιουργία μονάδων για την υποκατάσταση των εξαρτημένων πολιτών (όχι ενστόλων) από τα ναρκωτικά.

Εφημερίδα της Θράκης αποκαλύπτει χρηματοδότηση τοπικών εφημερίδων από το τουρκικό προξενείο.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες από μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης για την παράτυπη και υπονομευτική δράση του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σάρνιτς στην Θράκη. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα "ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ" η μειονοτική εφημερίδα «Μπουλτέν» της Κομοτηνής δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρόξενος χρηματοδοτεί από τα μυστικά κονδύλια του προξενιού συγκεκριμένα και επιλεγμένα από αυτόν μειονοτικά ΜΜΕ.
Οι διακρίσεις στις επιλογές των εφημερίδων που θα λάβουν τα χρήματα αυτά από το τουρκικό προξενείο οδήγησαν τον εκδότη της εβδομαδιαίας μειονοτικής εφημερίδας «Μπουλτέν» στην δημοσίευση ενός άρθρου στο οποίο ξεσκεπάζει τον ρόλο του προξένου Μουσταφά Σάρνιτς σε σχέση με τον τοπικό μειονοτικό Τύπο.

(Vid) Έτσι οι Αλβανοί λεηλάτησαν τις ορθόδοξες εκκλησίες στην Σερβία με τις πλάτες των Αμερικανών. Έλληνες αφυπνιστείτε!

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναρωτιέται, που είναι η εκκλησία;

Η Ελλάδα μας Κλυδωνίζεται…
Σε άλλο σημείο της πολυσέλιδης επιστολής, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, τονίζει:
«Η Πατρίδα μας, η Ελλάδα, κλυδωνίζεται. Η οικονομική κρίση συνοδεύεται από την κρίση των αξιών και των θεσμών.
 Έχουμε απολέσει μέρος της πολιτικοοικονομικής κυριαρχίας μας και διαβλέπομε όλοι κινδύνους και δια την εδαφική ακεραιότητα μας!
Οι πολιτικοί άνδρες της Χώρας μας θα πράξουν το καθήκον των μέσα εις τα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, και ο λαός μας θα επιδείξει υπομονή και φιλοπατρία.»
«Το χρέος ημών των πνευματικών ποιμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος ποιό είναι; Να μείνωμεν αδρανείς; Μη γένοιτο. Ως Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ως μεγάλη Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι απόλυτος ανάγκη να ανοίξουμε φωτεινάς διόδους εις τα δρώμενα της εποχής μας δια το γενικό συμφέρον του λαού μας και την σωτηρίαν της Πατρίδος μας. Η Ελλάδα χωρίς την Ορθόδοξον Εκκλησίαν δεν δύναται να ορθοποδήση και δεν δύναται να υπάρξει», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Η ΤουρκοΑμερικανοΙσραηλινη συμμαχία λειτουργεί για άλλη μια φορά άψογα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ZAMAN, η Τουρκία έδωσε 100 εκατ. δολάρια μετρητά σε τέσσερις δόσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, παραβιάζοντας όμως κατ'αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αναφέρονται σε αποχή χρηματοδότησης των δύο εμπόλεμων μερών, αλλά το σημαντικό είναι το γιατί τα έδωσε: Εκτός από συμβόλαια πετρελαίων και αγορών αμυντικού υλικού η Άγκυρα έχει ζητήσει "λιμενικές διεκολύνσεις" πραατικά την δημιουργία βάσης ή έστω αγκυροβολίου στα λιβυά χωρικά ήδατα.
Επιτυγχάνοντας κατ'αυτό τον τρόπο την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας, αφού ήδη έχει ναυτική βάση στην Αλβανία. Και μην ξεχνάμε το θέμα της ελληνολιβυκής ΑΟΖ.
Ας δούμε το θέμα αναλυτικά:

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Der Spiegel : Οι τρεις οικογένειες που κατέστρεψαν την Ελλάδα...!

Το περιοδικό Der Spiegel περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνεται μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και με μια φράση δύο λέξεων δείχνει και την αιτία που η χώρα έφτασε ως εδώ.
Ο τίτλος του άρθρου είναι «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και ο υπότιτλος «Με την απόφαση της Αθήνας για το πρόγραμμα λιτότητας τα κράτη της Ευρωζώνης κέρδισαν χρόνο. Αλλά έτσι οι Έλληνες δύσκολα θα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους: Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα»
Ποιες είναι αυτές οι οικογένειες; Ευκολο...Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη. Ήταν σύμφωνα με το περιοδικό ο πυρήνας μιας ελίτ που δημιούργησε την πελατειακή οικονομία. Αυτή η πελατειακή οικονομία πέταξε εκατομμύρια, που το κράτος δεν τα είχε. Οι κεφαλές της δυναστείας ευνοούσαν φίλους και οικογένεια με δανεική ευημερία.

Πράκτορες πίσω από τους εμπρησμούς στον Έβρο;


Εμπορευματοποιούν τις μεταμοσχεύσεις!

Κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση έδειξαν οι συνοδικοί Μητροπολίτες για τις αλλαγές που προωθεί στο καθεστώς των μεταμοσχεύσεων, ενώ παραμένει «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» για την αποποινικοποίηση στην ουσία της χρήσης ναρκωτικών που προωθείται με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή
Στην προτελευταία της συνεδρίαση με τη συγκεκριμένη σύνθεση –αφού από τον Σεπτέμβριο θα έρθουν οι επόμενοι 12 συνοδικοί Μητροπολίτες– η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να «δείξει τα δόντια της» στην κυβέρνηση.
Ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, διαμαρτυρόμενη επειδή αγνοήθηκαν παντελώς οι θέσεις της.
Ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος επέλεξε την οδό της ρήξης. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να εκφράσει δημόσια την έντονη διαφωνία της στη ρύθμιση που καθιστά όλους τους Έλληνες δυνάμει δότες.

Ασκήσεις μαζικής υστερίας και ελέγχου τού πλήθους.

Ασκήσεις μαζικής υστερίας και ελέγχου τού πλήθους μέσω της δημιουργίας κλίματος φόβου. Η μετάλλαξη τής πάλαι ποτέ χώρας των ελευθέρων σε οργουελική κόλαση ολοκληρώνεται.
Η Αϊρίν δεν θα είναι καν τυφώνας όταν θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, παρά μια τροπική καταιγίδα με πολλή βροχή και αέρα. Οι θάνατοι σημειώθηκαν στις Μπαχάμες και στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η Αϊρίν ήταν ακόμη τυφώνας.
Το μόνο που θα πάθει η Νέα Υόρκη από την Αϊρίν θα είναι να καθαρίσει επιτέλους από την απίστευτη βρομιά της. Όλη η πόλη μυρίζει σκουπίδια, εμετό, κάτουρα κι αποσυντιθέμενα τρόφιμα, ενώ είναι γεμάτη μουτζούρα. Γιατί; Γιατί η πόλη που ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο δημιουργώντας κάθε μέρα τρισεκατομμύρια πλασματικών δολαρίων στο χρηματιστήριό της, δεν έχει λεφτά για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ίσως το Λάγκος τής Νιγηρίας και η Καλκούτα τής Ινδίας να είναι πιο βρόμικες από τη Νέα Υόρκη. Δεν υπάρχει άλλη πλούσια πόλη με τόση απίστευτη βρομιά και δυσωδία.

Εκατοντάδες κιλά χασίς μπαίνουν από τα αλβανικά σύνορα.

Καταδίωξη στην Εγνατία πριν συλληφθούν οι τρείς αλβανοί έμποροι του θανάτου
Φαίνεται ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, περί "νομιμοποιήσεως" του χόρτου, ακούστηκαν για τα καλά στην γειτονική Αλβανία. Και αποφάσισαν να "εισάγουν" όσο μπορούν, πριν οι ντόπιοι ανταγωνιστές τους αρχίσουν τις δικές τους, νόμιμες καλλιέργειες. Έτσι λοιπόν πριν λίγες ημέρες, συνελήφθησαν στο 97ο χλμ της Εγνατίας οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β' Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31, 36 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος διαπιστώθηκε να μεταφέρει σε ταξιδιωτικούς σάκους ογδόντα τέσσερα (84) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης, ο οδηγός του οχήματος επιδιώκοντας να διαφύγει τη σύλληψη, προκάλεσε υλικές ζημίες σε δύο οχήματα της αστυνομίας.

Γροθιά στο φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας και στο νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα των ημερών μας.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ!
Μιά αίτηση αδείας πρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης για μια επίσκεψη ανθρωπιάς στον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό Κ. Νικ. Ντερτιλή ήταν αρκετή για να αναδειχθή η υποκρισία του κοινωνικού συστήματος της εποχής μας. Κατονομάζω ιδιαιτέρως υποκρισία ενός αξιωματούχου της Κυβερνητικής Μηχανής, μερικών δημοσιογράφων καί μερικών Μ.Μ.Ε., που εστράφησαν εναντίον μου με περισσή μανία! Σε μια περίπτωση μάλιστα δεν εδίστασαν να με χαρακτηρίσουν καί «βασανιστή»!!!!
Ποιό άραγε είναι το αδίκημά μου; Ετόλμησα να θαυμάσω τον ηρωϊσμό ενός αξιωματικού -πολιτικού κρατουμένου στον Κορυδαλλό-, όπως αναδύεται από μια Δήλωσή του, η οποία είδε το φώς της δημοσιότητος.

(Vid) ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μας αλλάζουν τις ταυτότητες, μας παίρνουν την ελευθερία!

Επιτήδειοι πλέον οι ψευτομουφτήδες της Θράκης.

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ,είναι πλέον ασύδωτος! Αυτό είναι γνωστό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη από τη στιγμή που υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης τον χαϊδέυουν απροκάλυπτα!
 Δεν είναι μακρυά οι δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές,όταν εδώ από το Onalert, αποκαλύπταμε τη συνάντηση του ψευδομουφτή με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της Ξάνθης. Τα “ψηφαλάκια” είναι πάνω απ΄ όλα και κανενός τ΄ αυτί δεν ιδρώνει.
Όμως πλέον η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου πρέπει να πάρει θέση για ότι συμβαίνει κάθε μερα στη Θράκη. Αε διαβάσει λοιπόν τι λέει ο βουλευτής του κόμματός του ,ο κ.Μάντατζη και κυρίως τι άκουσε:
τον ψευδομουφτή να απειλεί όποιον μιλάει ελληνικά! Αν συμφωνεί ο Γ.Παπανδρέου με τα όσα πράττει ο συγεκριμένος βουλευτής του,ας τον διατηρήσει στη θέση του και …ας τον χαίρεται .Αν όχι υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί:γιατί δεν τον διαγράφει τώρα.

Μαθήματα τουρκικής και κορανιού στην Κω..

Τούρκοι δάσκαλοι από τη Σμύρνη διδάσκουν την τουρκική γλώσσα και παραδοσιακούς χορούς σε παιδιά μουσουλμάνων στην Κω, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπουγκιούν". Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα παιδιά ως τουρκόπουλα, στα οποία οι εθελοντές δάσκαλοι Λεβέντ Ουνγκάνερ και Αϊντίν Πεχλιβάν διδάσκουν εδώ και 2 μήνες την τουρκική, η οποία δεν διδάσκεται επισήμως στα σχολεία και παραδοσιακούς χορούς.
Ο δάσκαλος Ουνγκάνερ, ο οποίος διδάσκει την τουρκική, εδώ και δυο μήνες παραδίδει έξι ώρες την ημέρα μαθήματα τουρκικής γλώσσας σε 58 παιδιά, ενώ ο Πεχλιβάν επι 2 ώρες την ημέρα μαθαίνει σε 43 παιδιά παραδοσιακούς χορούς. Οι δάσκαλοι διδάσκουν με βιβλία που έχουν φέρει εκεί από την Τουρκία και τα μαθήματα παραδίδονται στο Πολιτιστικό Σύνδεσμο Αδελφοσύνης και Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων.
Από την άλλη, προστίθεται, ο ιμάμης του τεμένους Ντεφτερντάρ, που είναι ένα από τα δύο τεμένη στο νησί, Χαγιατί Χότζα παραδίδει στις γυναίκες μαθήματα θρησκευτικών. Ο ίδιος Σύνδεσμος παράσχει βοήθεια σε 126 μουσουλμάνους Τούρκους - όπως αναφέρεται - που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκες σε τρόφιμα.
 Πέραν αυτού δίδει τρόφιμα και στον οίκο απόρων όπου διαμένουν Χριστιανοί. Οι κάτοικοι της Κω φιλοξενούν επίσης τους δασκάλους στα σπίτια τους και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε και μιμηθείτε, γιατι μάλλον ξεχάσαμε τις ρίζες μας. 'Οι Σπαρτιάται υπήρξαν οι πλέον ενάρετοι υπέρ πάντα άνθρωπον.'

Οι Λακεδαιμόνιοι ενδιαφέρθησαν πολύ και διά την παιδείαν και τα γράμματα.
Πρώτοι εξ όλων των Ελλήνων και εξ όλων των αρχαίων λαών επεμελήθησαν της ομαδικής και καθολικής ανατροφής και αγωγής των παίδων, υπό μορφήν, σκοπούς και σύστημα καθωρισμένον υπό της πολιτείας.
Βασικόν νόμον της Λακεδαιμονίων Πολιτείας απετέλουν αι διατάξεις “περί παίδων αγωγής” Ευθύς από της πρώτης παιδικής ηλικίας (του εβδόμου έτους) και της εφηβικής συμπεριλαμβανομένης ήρχιζεν η επιμεμελημένη εκπαίδευσις και ανατροφή των παίδων δι’ ειδικών διδασκάλων, των βιδαίων και άλλων, υπό της πολιτείας προς τούτο καθωρισμένων.
Η αυστηρά τήρησις των εκπαιδευτικών όρων και διατάξεων και η ευδόκιμος φοίτησις και ανατροφή εκάστου παιδός έδιδε το δικαίωμα να τύχη του αξιώματος του Σπαρτιάτου πολίτου και να ανέλθη εις την τάξιν των “ομοίων”. Η εκπαίδευσις ήτο ελευθέρα και ηδύναντο να τύχουν αυτής πάντες οι βουλόμενοι των Λακεδαιμονίων.

Σε στάδια ή σε πλατείες οι μουσουλμάνοι, κατακλύζουν την χώρα μας. Στόχος η αποδόμηση του ελληνορθόδοξου πληθυσμού.

Τις ημέρες που έρχονται για μια ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της συνάθροισης μουσουλμάνων - λαθρομεταναστών στην πλειοψηφία τους - σε δημόσιους χώρους.
Αυτή την φορά, με φροντίδα της κυβέρνησης φαίνεται ο σχεδιασμός να είναι να συγκεντρωθούν σε κάποια στάδια, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της συγκέντρωσης τους σε πλατείες της Αττικής, όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες μουσουλμάνων, οι οποίες με την συμπαράσταση της άκρας αριστεράς της χώρας μας θα προσπαθήσουν να καταλάβουν πλατείες του κέντρου των αθηνών και να τελέσουν τις θρησκευτικές "λειτουργίες" τους εκεί.
Ήδη υπάρχουν ομάδες Ελλήνων οι οποίες αντιδρούν και μάλιστα έχει καλεστεί συγκέντρωση στην πλατεία Αττικής, με σκοπό να την καταλάβουν πρώτοι οι Ελληνες, προλαβαίνοντας τους μουσουλμάνους.

Έγκλημα οι περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις αυτήν την εποχή.

Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ.
 Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
Δραστική μείωση Σχηματισμών και Μονάδων και ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης, προβλέπει το “απόρρητο” σχέδιο της νέας Δομής Δυνάμεων που υπέβαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αποβλέποντας στη δημιουργία ενός ευκίνητου, ευέλικτου, χρηστικού και αποτελεσματικού Στρατού και, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργού Αμυνας, για πρώτη φορά έπειτα από είκοσι χρόνια υπερνικώντας αντιστάσεις και παραδοσιακές αγκυλώσεις, το ΓΕΣ κατέληξε σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! H αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή και τον διοικητή της ΕΥΠ!



Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.
Πάντως ακόμα και αν ασκηθούν διώξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς οι εργαζόμενοι της πρεσβείας (και κάθε πρεσβείας), καλύπτονται από διπλωματική ασυλία.
Ωστόσο η ελληνική Δικαιοσύνη αναζητά τυχόν συνεργούς στην Ελλάδα, οι οποίοι αν εντοπιστούν θα λογοδοτήσουν.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εισαγγελία με τη συνδρομή τεχνικών της Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών, εντόπισε την πορεία των 14 τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις παρακολουθήσεις.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα για τα Εθνικά μας θέματα."

Γ.Γ. Επικοινωνιών καθ. Σ.Κάτσικας: "Η Κάρτα του Πολίτη δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών"!

1) Συγχαρητήρια στον κο Κάτσικα. Επιτέλους κάποιος αρμόδιος άρχισε να ψελλίζει ορισμένες αλήθειες για την Κάρτα του Πολίτη: ότι πρόκειται δηλ. για ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο θα βάλουν τα στοιχεία των πολιτών και μετά θα καθίσουν και θα περιμένουν να δουν, πότε τα "τρωκτικά" θα κλέψουν αυτά τα στοιχεία για να αρχίσουν τις συγνώμες:
-"Μας συγχωρείτε για την απώλεια των προσωπικών σας δεδομένων",
-"Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την ζημιά για τους πολίτες μας",
-"Έχοντας την εμπειρία αυτής της διαρροής θα βελτιώσουμε την ασφάλεια των συστημάτων μας", κοκ. Στην Ρωσία πάντως αυτό το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος Medvedev και όχι ένας Γενικός Γραμματέας Υπουργείου.
2) Θα κοστίσει 160 εκ.€ αλλά "τα 160 εκατ. είναι τάξη μεγέθους, καθώς το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες." Δηλ το κόστος σίγουρα θα πολλαπλασιαστεί. Το θέμα που δεν ξέρουμε, είναι πόσο. Κάτι ανάλογο δεν γίνεται με όλα τα έργα στην χώρα μας; Αυτό δεν έγινε και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ξέρει κανείς πόσο κόστισαν;

Ο Άγιος Κοσμάς και η παιδεία του γένους.

Στις 24 Αυγούστου 1779 στο Κολικόντασι της τουρκοκρατούμενης τότε Βορείου Ηπείρου απαγχονίσθηκε με εντολή του Κουρτ Πασά ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Πατροκοσμάς όπως κατεγράφη στη συνείδηση του λαού μας. Ξεκίνησε από το Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας, δίπλα από το Θέρμο, την αρχαία πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.
 Έμαθε γράμματα σε κρυφά και φανερά σχολειά και κατέληξε στο Άγιον Όρος, στη Μονή Φιλοθέου. Με τις ευλογίες των εκάστοτε Οικουμενικών Πατριαρχών εξήλθε από τον Άθωνα τουλάχιστον τρεις φορές και περιόδευσε τα περισσότερα μέρη του Ελληνισμού για να αποτρέψει τους εξισλαμισμούς.
 Ιδιαιτέρως έντονη παραμένει η μνήμη του στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Δίδασκε με τον απλό λόγο του, την ασκητική ζωή του, με τις προφητείες του για την απελευθέρωση του Γένους, με το πάθος του για την κοινωνική δικαιοσύνη, με τον ζήλο του για την Ελληνορθόδοξη Παιδεία.
Από τα πρώτα χρόνια μετά το μαρτύριό του θεωρήθηκε Άγιος από τον λαό μας και η αγιοκατάταξή του επισημοποιήθηκε το 1960 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο πρώτος βιογράφος του είναι ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο περίφημο «Νέον Μαρτυρολόγιον», το οποίο εξεδόθη το 1799.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Παραδέχονται χωρίς να ντρέπονται ότι διέλυσαν τον στρατό και την νεολαία μας.

ΥΕΘΑ:"Η μείωση της θητείας και η συνεχείς προσλήψεις ΕΠΟΠ,ήταν λάθος".
“Λάθος η μείωση της θητείας”, αλλά “λάθος και η συνεχείς προσλήψεις ΕΠΟΠ”,λέει σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης.
Ο ΥΕΘΑ ουσιαστικά επιβεβαιώνει όσα υποστήριζαν οι στρατιωτικοί το 2009,όταν έγινε η τελευταία μείωση της θητείας:
“Η μείωση της θητείας ήταν λάθος,όπως λάθος είναι και η συνεχής πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών,για την κάλυψη σοβαρών κενών που δημιουργεί η μείωση της θητείας”,υποστηρίζει ο κ.Μπεγλίτης και προσθέτει ότι “η νεολαία εκτός από δικαιώματα ,που οφείλουμε να υπερασπισθούμε,έχει και υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα,που οφείλει να αναλάβει.Κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας,στις οικογένειες και στα νέα παιδιά.Το να υπηρετείς την πατρίδα και μάλιστα όταν έχει σοβαρά προβλήματα εθνικής ασφάλειας,είναι τιμή”,κατέληξε ο ΥΕΘΑ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πως μεθοδεύεται από τους εκπροσώπους της εκκλησίας η σύγχυση και ο διχασμός για την αποδοχή του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μεγάλη εκκλησιαστική εμπειρία για να καταλάβει από τα τεκταινόμενα μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας πως κάτι πολύ σημαντικό βρίσκεται σε εξέλιξη... Συγκεκριμένα εδώ και ένα περίπου μήνα έχουν αρχίσει να διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων των δύο ανωτάτων θεσμών στο πλαίσιο μίας κοινής επιτροπής που θεσπίστηκε μετά την τελευταία συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
 Καλός ο διάλογος θα αναφωνήσουμε όλοι μας... Ναι, θα συμφωνήσουμε πως ο διάλογος, λογιζόμενος και ως διαβούλευση η διαπραγμάτευση που αποσκοπεί στην επίλυση ζητημάτων είναι πάντα καλός. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρούνται για να μπορέσει ένα ουδέτερο μάτι να τον χαρακτηρίσει θετικά. Ποιές είναι οι βασικές αυτές προϋποθέσεις;
- Θα πρέπει οι διαλεγόμενοι να έχουν κοινό πνεύμα και αντιλήψεις περί του διαπραγματευόμενου αντικειμένου και κυρίως περί της ιδέας η στην περίπτωσή μας του θεσμού της Αγίας μας Εκκλησίας.

Πουλάνε την τρίτη παλαιότερη εκκλησία του κόσμου!

Και ενώ λεφτά για τζαμιά υπάρχουν πάρα πολλά, η εκκλησία των Αρχαγγέλων, που είναι 1.227 ετών και βρίσκεται στα Μουδανιά της Προύσας της Τουρκίας, αναζητά νέο...
ιδιοκτήτη έναντι 400.000 δολ ή αλλιώς 280.000 ευρώ, τη στιγμή που στην Αθήνα θα δοθούν 1.500.000 ευρώ για την ανέγερση τεμένους.
Η εκκλησία αυτή κατασκευάστηκε από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο ΙV, μεταξύ 780-797 μ.Χ, και πριν από 10 χρόνια, την αγόρασε ο Τούρκος επιχειρηματίας, κ. Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος θέλησε να κάνει αναπαλαίωση, αλλά οι αρχές δεν του το επέτρεψαν. Ο λόγος απλός… Δεν δίδεται άδεια αναπαλαίωσης στα ιστορικά μνημεία και αυτή είναι η τρίτη παλαιότερη εκκλησία του κόσμου! Έτσι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας θέλει τώρα να την πουλήσει…
Λέγεται, μάλιστα, ότι έγινε πρόταση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, που την επισκέπτεται κάθε χρόνο, να την αγοράσει το Πατριαρχείο, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή, γιατί δεν διαθέτουν χρήματα...

Οι Έλληνες δολοφονούνται και ληστεύονται και η αστυνομία φυλάει τα .. τζαμιά!

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί τις ... προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας τον τελευταίο καιρό. Ενώ η χώρα μας – εκτός από την οικονομική κρίση – έχει πέσει θύμα και ενός τσουνάμι εγκληματικότητας, το οποίο χτυπά προς κάθε πλευρά με δολοφονημένους, βιασμένες γυναίκες, ληστεφθέντες και ούτω καθ΄ εξής, αποφάσισε να φυλάει τα ... παράνομα μουσουλμανικά τζαμιά, της Αθήνας.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Έτσι είναι. Ή τουλάχιστον έτσι είπε στο Associated Press εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την ελληνική αστυνομία, λίγες μόνο ημέρες μετά τα γεγονότα της Νορβηγίας, στις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, η διαταγή δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μία έκτακτη συνεδρίαση των αστυνομικών αρχών.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

O άνθρωπος μετατρέπεται σε αριθμό (λέγε με ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ)

Με πόνο ψυχής χαράσσω σήμερα αυτές τις γραμμές. Καί συγχρόνως με την ιδιότητα του Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία κατά το παρελθόν στάθηκε στο πλευρό του βασανισμένου Λαού μας, Μάννα αληθινή, σε καιρούς χαλεπούς!
Και σήμερα η φιλτάτη Πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη κρίση! Δεν είναι μόνον η οικονομική! Δεν είναι κυρίως η οικονομική κρίση! Διέρχεται κρίση αξιών, θεσμών, ιδανικών! Με λίγα λόγια η έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ ευτελίζεται και εξευτελίζεται καθημερινώς! Με το πρόσχημα της νέας εφευρέσεως, που ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ» και με διάφορες παραλλαγές αυτής της ΑΡΧΗΣ, που δημιουργήθηκαν για να μισθοδοτούνται κάποιοι καρεκλοκένταυροι, ο άνθρωπος μετατρέπεται σε αριθμό (λέγε με ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ κλπ) καί συνεχώς υποβαθμίζεται! Χάνεται η έννοια του Προσώπου!

Οι Αλβανοί δεν θέλουν να απογραφούν ως Έλληνες οι Βορειοηπειρώτες.

Την επικείμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των Τιράνων, για να «στριμώξει» τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, την ώρα μάλιστα που ζητούν βοήθεια από την ΕΕ. Στόχος για άλλη μια φορά, να μη μπορέσουν οι Έλληνες να ελεύθερα την εθνική και θρησκευτική ταυτότητά τους.
Οι Αλβανοί, πέρασαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον πολίτη δηλώσει κατά την απογραφή διαφορετική εθνικότητα και θρήσκευμα απ' ότι έχουν καταγράψει τα ληξιαρχεία. Προσέξτε: ο νόμος αυτός περιλαμβάνει και το διάστημα προ του 1990, όταν τα κομμουνιστικά καθεστώτα των Εμβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία, είχαν αλλάξει αυθαίρετα την εθνικότητα σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες, παρά τη θέληση των τελευταίων.
Η επιδίωξη είναι σαφής...

Ελεύθερη η χρήση "ελαφρών" ναρκωτικών και σχεδόν ελεύθερη η καλλιέργεια χασίς!

Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών! Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων.
Δηλαδή όποιος θα καλλιεργεί χασίς για προσωπική του χρήση θα κινδυνεύει με "φυλάκιση" μερικών ημερών ή λίγων (μέχρι 3) μηνών!