Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Οι δηλώσεις Β.Πούτιν, Ε.Μακρόν και του κινεζικού ΥΠΕΞ δείχνουν ότι το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου είναι πλέον πολύ πιθανό

 
Οι δυτικές πυρηνικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) είναι αποφασισμένες να μην... χάσουν στην Ουκρανία

Οι σημερινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν περί «απαραίτητης ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία» και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν λίγο νωρίτερα, όπου το Πεκίνο κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι είναι «ο μεγαλύτερος παραγωγός πολέμου» δεν ήταν τυχαίες.


Ο Ε.Μακρόν τις είπε γιατί τις εννοούσε και μαζί του τις εννοούν το σύνολο των αγγλοσαξονικών χωρών, κυρίως ΗΠΑ και Βρετανία αφού αυτές κατέχουν πυρηνική ισχύ και οι Κινέζοι τις είπαν γιατί γνώριζαν το περιεχόμενο των χθεσινών διεργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας.


Το Πεκίνο ξέρει ότι η Δύση χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις δυτικές χώρες οι οποίες θα εμφανιστούν εντελώς αδύναμες και ανίσχυρες απέναντι στο «μπλοκ» που σχηματίζεται από χώρες της Ανατολής και του λεγόμενου Παγκόσμιου Νότου.

Είναι σαφές πως κάποιο διευθυντήριο το οποίο ελέγχει την σημερινή Ουάσινγκτον και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα είναι διαθέσιμο ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο προκειμένου να διατηρήσει μέρος της ισχύς του.


Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν υπάρχει βιασύνη πλέον για επέμβαση στην Ουκρανία γιατί φοβούνται τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές καθώς σε περίπτωση νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, όλα αυτά θα τελειώσουν.


Δεν ήταν καθόλου τύχες και οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ευθέως απείλησε το ΝΑΤΟ με πυρηνικά πλήγματα σε περίπτωση που αποφασίσει το ίδιο ή κάποιες χώρες που ανήκουν σε αυτό να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.


«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσετε το άρθρο 5» είπε ο Ρώσος ηγέτης, εννοώντας με σαφήνεια ότι θα υπάρξει πυρηνικό πλήγμα στην Ευρώπη!


Τόσες δηλώσεις μαζεμένες μέσα σε λίγες ώρες δεν εκστομίζονται χωρίς λόγο.


Ειδικά, όταν παίζεται η παγκόσμια ασφάλεια.


Και όταν εννοούμε παγκόσμια ασφάλεια αναφερόμαστε στην πιθανότητα ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου από τον οποίο, για όσους δεν έχουν καταλάβει, εάν πραγματοποιηθεί θα σκοτωθεί έμμεσα ή άμεσα τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ και οι επιζώντες θα έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω έλλειψης τροφίμων, πόσιμου νερού, πρώτων υλών που δεν θα έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια και πολλά άλλα εφιαλτικά πράγματα.


Προκαλεί λοιπόν εντύπωση η εμμονή των δυτικών χώρων να θέλουν να προκαλέσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως εάν δεν πετύχει η «μπλόφα» τους πως είναι αποφασισμένοι «να πεθάνουν όλοι» για την Ουκρανία, η δύναμη της Δύσης θα μειωθεί σε υπερθετικό βαθμό και το δυτικό «μπλοκ» θα υποταχθεί μοιραία στο αντίπαλο «μπλοκ» που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια με «πυρήνα» του την Ρωσία και την Κίνα.


O εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις ΗΠΑ είπε ότι «στα 240 χρόνια της ιστορίας τους δεν έκαναν πόλεμο για μόλις 16 χρόνια και έχουν ξεκινήσει περίπου το 80% των ένοπλων συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη από τον Β’ ΠΠ και μετά»!


Οι δυτικές πυρηνικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) είναι αποφασισμένες να μην… χάσουν στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως και η Ρωσία δεν μπορεί να χάσει εκεί καθώς για την ίδια απειλείται η ύπαρξή της και όχι το γόητρό της.


Η Δύση τα «παίζει» όλα για όλα καθώς ακριβώς αυτό θέλει να πετύχει: Την διάλυση της Ρωσίας γιατί αυτή θεωρεί ως πραγματική απειλή λόγω της πυρηνικής ισχύος της.


Την Κίνα η Δύση την θεωρεί δευτερεύον πρόβλημα γι’ αυτό και το Πεκίνο γνωρίζει πως η Ρωσία δεν πρέπει να χάσει γιατί μετά θα έρθει η σειρά του.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/oi-diloseis-v-poutin-e-makron-kai-tou-kinezikou-ypeks-deixnoun-oti-to-endexomeno-enos-pyrinikou-polemou-einai-pleon-poly-pithano/