Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Μητροπολίτης Τσερκάσι: Τα αντιεκκλησιαστικά ΜΜΕ παίρνουν οικονομικές ενισχύσεις από πρεσβείες δυτικών κρατών

 Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος ανέφερε ότι ΜΜΕ της περιοχής Τσερκάσι που πυροδοτούν μίσος προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (ΟΟΕ), χρηματοδοτούνται από πρεσβείες δυτικών κρατών.

Όπως δήλωσε σε βιντεομήνυμά του ο Μητροπολίτης Τσερκάσι Θεοδόσιος, ορισμένα από τα ΜΜΕ της περιοχής Τσερκάσι που πυροδοτούν μίσος εναντίον της Εκκλησίας, λαμβάνουν επιχορηγήσεις από πρεσβείες δυτικών κρατών.

Αφού μίλησε για την αποσταθεροποιητική δράση ορισμένων «ακτιβιστών» εναντίον της ΟΟΕ, ο ιεράρχης ανέφερε ότι κάποιοι από αυτούς εργάζονται σε ΜΜΕ της περιοχής Τσερκάσι.

«Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι ΜΜΕ παίρνουν οικονομική ενίσχυση από πρεσβείες δυτικών κρατών και γνωρίζουμε από ποιες ακριβώς. Και θα απευθυνθούμε προς αυτές με το ερώτημα αν γνωρίζουν ότι τα χρήματα που προσφέρουν σε ΜΜΕ της περιοχής Τσερκάσι αξιοποιούνται για πυροδότηση διαθρησκευτικού μίσους και έχθρας στη χώρα μας; Γενικώς, στην Ουκρανία από αυτήν την άποψη σημειώνεται επίθεση ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στην δική μας ΟΟΕ», - δήλωσε ο ιεράρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτά τα τοπικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί στην αντιεκκλησιαστική καμπάνια και παράγουν υλικό που δυσφημεί τους κληρικούς και γενικώς την ΟΟΕ. Οι δικηγόροι μας τα συγκεντρώνουν όλα αυτά τα στοιχεία, προσπαθούν να κινηθούν σε νομικό πλαίσιο και αναζητούν τους υπεύθυνους και αυτουργούς όλων αυτών των ραδιουργιών».

Γιαροσλάβ Νίβκιν

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα


ΕΟΔ - Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων


6/5/2023

https://gr.pravoslavie.ru/154063.html