Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αμερικανίδα δημοσιογράφος: Η Τουρκία θα στείλει τον μισό «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» στη Λιβύη



Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Λίντσεϊ Σνέλ [Lindsay Snell], που ειδικεύεται στην κάλυψη ανθρωπιστικών κρίσεων και συγκρούσεων, δημοσίευσε ηχογράφηση ενός μέλους των μισθοφόρων της Συρίας. 

Στην ηχογραφημένη συνέντευξη ο τρομοκράτης δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον η Τουρκία έχει πρόθεση να στείλει στη Λιβύη τη μισή δύναμη του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» για να πολεμήσει στο πλευρό των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του αλ Σάρατζ.


Πόσα παίρνουν οι μισθοφόροι

Η Σνέλ αποκάλυψε ότι οι μισθοφόροι του ‘Μετώπου του Λεβάντε’ που εστάλησαν από τη Συρία,  συμφώνησαν να λαμβάνουν από την Τουρκία ένα ποσό 1.200 δολαρίων κάθε ενάμισι μήνα σε αντάλλαγμα για τις μάχες τους στη Λιβύη που πολεμούν στο πλευρό του ισλαμιστή  Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος ανέφερε στο Twitter ότι οι περισσότεροι μισθοφόροι που εστάλησαν από τη Συρία στη Λιβύη δεν έχουν λάβει ακόμη τους μισθούς που είχαν συμφωνήσει.

«Η μόνη ομάδα που λαμβάνει σχεδόν όλο το ποσό  που συμφωνήθηκε είναι της ‘λεγεώνας της δόξας’, τα μέλη της οποίας φυλάσσουν μια τοποθεσία κοντά στο δρόμο αεροδρόμιο, όπου εκεί δεν υπάρχουν μάχες».


From TFSA militants in two factions over the last few days (it's funny; as hard as I'm trolled for being one-sided, I don't see anyone else interacting with these guys as much...)

How many more fighters do you think Turkey will send?
"I expect half the FSA to go to Libya."


Η Σνέλ διευκρίνισε ότι το προβλήματα με την πληρωμή των μισθοφόρων ξεκίνησαν όταν ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης διέκοψε την εξόρυξη πετρελαίου, πρόσθεσε: «οι Τούρκοι στρατιώτες είναι ευχαριστημένοι από την ανταμοιβή που λαμβάνουν για τον αγώνα τους στη Λιβύη, φαίνεται ότι μόνο οι μισθοφόροι από τη Συρία εξαπατώνται, επειδή η Τουρκία δεν τους υπερασπίζεται, αν και συνεχίζει να προσλαμβάνει κι άλλους από τη Συρία».


Jamahiriya
--
The Hellenic Information Team