Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η συμπεριφορά των Τούρκων άλλαξε!



“Υπερπτήσεις γίνονταν πάντα” είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας…Ποτέ τόσες πολλές ποτέ με τέτοια ένταση
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αντιναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στην βραδινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, επιχείρησε να διατηρήσει σε “χαμηλούς τόνους” τις προκλητικότατες πτήσεις των Τούρκων πάνω από νησιά όπως η Λήμνος,η Μυτιλήνη,η Χίος,η Ρόδος,η Πάτμος και πολλά άλλα . Είπε ότι “υπερπτήσει πάντα γίνονταν”.

Ποτέ, από το 1974, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019 δεν είχαν καταγραφεί τόσες πολλές υπερπτήσεις. Ποτέ…
Primis Player Placeholder

Ποτέ, μέσα σε λίγότερο από 5 μήνες δεν είχαν καταγραφεί 302 (!!!) υπερπτήσεις πολλές από τις οποίες πάνω από μεγάλα κατοικημένα νησιά. Σπανιότατο το φαινόμενο όχι της υπέρπτησης αλλά ακόμη και της προσέγγισης της Λήμνου. Χθες πέταξαν 5.000 πόδια πάνω από τη Λήμνο.

Στον Έβρο είχαμε να εντοπίσουμε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 27 χρόνια.

Συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε ότι η περίοδος που διανύουμε έχει σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο των ελληνοτουρκικών. Είναι “κάτι άλλο” και σίγουρα μιλάμε για μια σαφή αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων. Τουλάχιστον…

Κατά τ΄ άλλα ο κ.Διακόπουλος έκανε μια ψύχραιμη ανάλυση της κατάστασης και η ψυχραιμία είναι απαραίτητη τέτοιες ώρες. Ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να βρούμε και απαντήσεις για την τουρκική επιθετικότητα, γιατί όπως είπε ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς που προηγήθηκε στην ίδια εκπομπή, “η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα”.

Ο κ.Διακόπουλος είπε ότι “αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει την απάντηση που της αξίζει”.