Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Αποκρύπτουν τεράστιες τουρκικές απώλειες απο τους Κούρδους

Κούρδοι αντάρτες αναφέρουν για πολλούς νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην νοτιοανατολική Τουρκία
Οι κουρδικές λαϊκές δυνάμεις άμυνας (HPG) ανακοίνωσαν τις δραστηριότητες τους κατά του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με το Κέντρο Επικοινωνίας Τύπου  των HPG,
οι Κούρδοι αντάρτες ενέτειναν τις επιθέσεις τους τις δύο τελευταίες ημέρες,  κατά των τουρκικών στρατευμάτων σε επαρχίες της Τουρκίας, τις οποίες θεωρούν ότι βρίσκονται ‘υπό κατοχή’ από τον τουρκικό στρατό.
Η ανακοίνωση αναφέρει  ότι στις 13 Ιουλίου στην περιοχή Γκεβέρ του Χακάρι στην περιοχή της Γιουκσέκοβα έγινε επίθεση κατά τουρκικής στρατιωτικής μονάδας. Ο αριθμός των νεκρών και των στρατιωτών δεν καθορίστηκε σε αυτή τη δράση,  ενώ οι εχθρικές θέσεις και τα καταφύγια πυροβολήθηκαν αποτελεσματικά.
Στις 13 Ιουλίου, επίσης, οι δυνάμεις μας – γράφει το κείμενο- σταμάτησαν στρατιωτικό φορτηγό που μετέφερε υλικό για το συνοριακό σταθμό Μπασκάλε της Βαν (Van’ın Başkale). 
"Οι δυνάμεις μας κατάσχεσαν στρατιωτικά έγγραφα και ένα πυροβόλο όπλο. Το φορτηγό κάηκε ενώ ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος".

Στις 14 Ιουλίου στις 04:30 το πρωί οι δυνάμεις μας, γράφει το κείμενο.  επιτέθηκαν στο  αστυνομικό τμήμα Γκαμπάρ του Σιρνάκ. Δύο στρατιώτες του εχθρού σκοτώθηκαν σε αυτήν τη δράση, θέσεις και καταφύγια του εχθρού έγιναν στόχοι της επίθεσης. 
 
Στην περιοχή Περβάρι της Σιίρτ (Siirt’in Pervari) έγινε επίθεση σε θωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού με σκοπό τη δολιοφθορά του. Σε αυτήν τη δράση καταστράφηκε θωρακισμένο όχημα τύπου Κόμπρας και σκοτώθηκαν 8 στρατιώτες του εχθρού. 
Περίπου στις 21:00 ο στρατός κατοχής (τουρκικός στρατός) απομάκρυνε τα οχήματα και τους νεκρούς στρατιώτες από την περιοχή με την υποστήριξη θωρακισμένων οχημάτων, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
(Στοιχεία από anfturkce.com, hezenparastin.com/tr)