Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Mε αυτές τις ενέργειες απο ελληνικής πλευράς ας μην περιμένουμε πολλά απο την Ρωσία.. Να γιατί οι S-400 μπορεί και να μήν είναι ένα ανύπαρκτο σενάριο απόκτησης απο την Τουρκία

Στη Θεσσαλονίκη 8 «Black Hawk» του Αμερικανικού Στρατού


Παρών στην διαδικασία και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt  
Οκτώ μεταφορικά ελικόπτερα τύπου UH-60 Black Hawk και περισσότερα από 70 κιβώτια με υλικά, ξεφορτώθηκαν το Σάββατο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve»,  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt σε Τweet ανέφερε πως στην διαδικασία βοήθησε και ο Ελληνικός Στρατός, ενώ τόνισε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για συνεργασία Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών.Τα ελικόπτερα ανήκουν στην 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ  (10th Combat Aviation Brigade) με έδρα το Ft. Drum στη Νέα Υόρκη, και αναπτύσσονται στα Βαλκάνια για υποστήριξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Πρόκειται για την πρώτη πλήρη ολοκληρωμένη δύναμη Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ που εντάσσεται στην συγκεκριμένη επιχείρηση η οποία έχει σκοπό  την αποτροπή μιας ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης και τη διασφάλιση των ανατολικοευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ καθώς επίσης και τις χώρες της Βαλτικής.

'
Στη φωτογραφία ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Geofrey Pyatt και δεξιά του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής