Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σε ξυλοδαρμό των γυναικών προτρέπει το «ιερό» Κοράνιο.

Στο βιβλίο Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου (Χριστιανισμός και Θρησκεύματα) και στην ενότητα 30 που αναφέρεται στο Ισλάμ υπάρχει στα Κείμενα ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το Κοράνιο.
 Το μεταφέρουμε παρακάτω και αμέσως μετά μια σημερινή είδηση που επιβεβαιώνει την εφαρμογή των διατάξεων του Κορανίου και τις μέρες μας. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς, αναλογιζόμενος ότι στις μέρες μας το «ιερό» Κοράνιο δωρίζεται σε μουσουλμάνους ακόμη και από χριστιανούς Πατριάρχες!
Κείμενο από το βιβλίο Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου
Οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες
Οι άντρες εξουσιάζουν τις γυναίκες επειδή ο Αλλάχ τους έκανε ανώτερους από τις γυναίκες και επειδή ξοδεύουνε τα αγαθό τους για να τις συντηρήσουν...
Οι καλές γυναίκες είναι υπάκουες.
 Κρύβουν τα απόκρυφα μέρη τους επειδή ο Αλλάχ τα έχει κρύψει. Αυτές δε που φοβάστε πως είναι ανυπάκουες, να τις συμβουλεύετε, να τις στέλνετε σε χωριστά κρεβάτια και να τις χτυπάτε. Έπειτα αν σας υπακούσουν, να μην κάνετε καμία άλλη πράξη εναντίον τους. Ο Αλλάχ είναι ανώτερος, υπέρτατος. (Κοράνιο, Γυναίκες)
Και η σημερινή είδηση:

Ιμάμης στην Ισπανία παροτρύνει τους άνδρες να δέρνουν τις γυναίκες τους
Βαρκελώνη, Ισπανία
Έντονη πολεμική έχει προκαλέσει στην Ισπανία ένας ιμάμης κατά του οποίου προσέφυγαν εισαγγελείς επειδή προέτρεψε τους συζύγους να ξυλοκοπούν τις «ανυπάκουες» γυναίκες τους. Οι άνδρες θα μπορούσαν να τιμωρούν τις «επαναστάτριες» συζύγους αρνούμενοι να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί τους, λέει ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ Λααρούσι. Αν αυτό δεν αποδώσει θα μπορούσαν να τις ξυλοκοπούν... διακριτικά.
«Μην χτυπάτε στο πρόσωπο ή τις κάνετε να ματώσουν» συμβουλεύει.
Αποσπάσματα από το συγκεκριμένο κήρυγμα που έγινε ενώπιον 1.500 πιστών σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, το Δεκέμβριο, επικαλούνται την Πέμπτη διάφορα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.
Στα κηρύγματά του, ο ιμάμης επικρίνει επίσης τις γυναίκες που εργάζονται εκτός σπιτιού, έχουν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ζητούν από τους συζύγους τους να κάνουν δουλειές στο σπίτι.
Η Αλίθια Σάντσες-Καμάτσο, ηγέτης στην Καταλονία του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι οι συμβουλές αυτές του ιμάμη είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν παραβίαση «των δημοκρατικών και συνταγματικών αξιών», όπως η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ωστόσο, οι μουσουλμάνες από την Τεράσα πήραν το μέρος του Λααρούσι. Όπως δηλώνουν σε δημοσίευμα, δεν αισθάνονται ότι ο ιμάμης κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης, σημειώνουν ότι ο ιμάμης δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για τα δικαιώματα των γυναικών.
Ενώσεις μουσουλμάνων αρνούνται επίσης ότι ο ιμάμης ευθύνεται με τις δηλώσεις του αυτές για υποκίνηση στη βία κατά των γυναικών.
Το 2004 ένας ιμάμης από την Φουενχιρόλα στη νότια Ισπανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για παρόμοιες κατηγορίες.