Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Άριστες οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας! Από αυτό το blog έχουμε πει αρκετές φορές ότι παίζουν άσχημο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας!

Το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο και η ασπίδα στην Μαλάτια αμέσως το είδε.
Εντυπωσιακή φήμη δημοσιεύτηκε σχετικά με δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος Άροου του Ισραήλ που έγινε την περασμένη Παρασκευή.
Με βάση την είδηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα DEBKA –γνωστή για την εγγύτητα της προς την Μοσάντ- παρατηρήθηκε πως μόλις εκτοξεύτηκαν πύραυλοι Blue Sparrow 2 για να δοκιμαστεί η ασπίδα Άροου, την ίδια στιγμή το αμερικανικό ραντάρ που βρίσκεται στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας τους εντόπισε.
Η είδηση έχει τίτλο ¨Η επιχειρησιακή φάση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας άρχισε με πετυχημένο αμερικανο-ισραηλινό τεστ¨ και αναφέρει πως η δοκιμή που έγινε το Σάββατο στηρίχθηκε στο σενάριο πως το Ισραήλ δέχεται επίθεση από το Ιράν ή από την Συρία.
Με βάση την είδηση του DEBKA ο πύραυλος Rafael Blue Sparrow 2 που εκτοξεύτηκε από ένα F-15 που ερχόταν από τα ανατολικά, εντοπίστηκε εκτός από το ραντάρ Super Green Pine, από δύο ακόμη αμερικανικά ραντάρ. Το άρθρο αναφέρει πως ¨Το ένα από τα αμερικανικά συστήματα βρίσκεται στα νότια του Ισραήλ, στο όρος Κερέν κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο και το άλλο στην ΝΑ Τουρκία στο Κιούρετζικ. ¨
Με βάση τις στρατιωτικές πηγές της DEBKA η δοκιμή έγινε μετά το ταξίδι που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την περασμένη Πέμπτη στις ΗΠΑ. Με βάση αυτές τις πηγές ο Νταβούτογλου κατά την διάρκεια των επαφών του εκεί, πήρε πίσω τις αντιρρήσεις του για την συμμετοχή του ραντάρ σε μια κοινή άσκηση με την αμερικανική ασπίδα που βρίσκεται στο Ισραήλ, με το σενάριο μιας πιθανής επίθεσης από Ιράν ή Συρία.