Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Η Χαμάς καλεί σε γενική εξέγερση τους Παλαιστινίους: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να εισβάλει στο τέμενος Al-Aqsa


Η Χαμάς με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους Παλαιστίνιους τόσο στη Λωρίδα της Γάζα όσο και σ δυτική Όχθη μ, την Ιερουσαλήμ και άλλες περιοχές υπό «κατοχή» όπως αναφέρει σε γενική ένοπλη εξέγερση, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να θέσει υπό το έλεγχό του το τέμενος Al-Aqsa στην ανατολική ?Ιερουσαλήμ.

Αναφέρει η Παλαιστινιακή οργάνωση:

«Η φασιστική κατοχική κυβέρνηση χορήγησε επίσημη άδεια για μια διαδήλωση σιωνιστών εξτρεμιστών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ στις 7 Δεκεμβρίου με την ονομασία (Πορεία Al-Qawasim), απαιτώντας τον πλήρη έλεγχο του τζαμιού Al-Aqsa και της Ιερουσαλήμ και την αφαίρεση των ισλαμικών κληροδοτημάτων από το τέμενος.

Είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια να επιβληθεί ο σιωνιστικός έλεγχος στο ευλογημένο Τζαμί Αλ Άκσα. Ο λαός μας δεν θα το επιτρέψει, ανεξάρτητα από το κόστος.» αναφέρει η στην ανακοίνωσή της η Χαμάς για να συνεχίσει:

«Καθώς καλούμε τον παλαιστινιακό λαό μας στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και το κατεχόμενο εσωτερικό, να κινητοποιηθεί γενικά και να ενωθεί στο ευλογημένο τζαμί Al-Aqsa, και να σταθεί μπροστά σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια, καλούμε τους Άραβες και των ισλαμικών εθνών, και των αδελφών στο Βασίλειο της Ιορδανίας, και από τη σκοπιά της Χασεμιτικής φύλαξης των ισλαμικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, να αναλάβουν δράση.

Άμεσα να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες απέναντι σε ό,τι συμβαίνει στο ευλογημένο Τζαμί Αλ Άκσα, τον τόπο προσκυνήματος του Αγγελιαφόρου, ο Θεός να τον ευλογεί και να του χαρίζει ειρήνη, και την πρώτη λίμπλα των μουσουλμάνων».