Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Σε «ευλογία» γκει ζευγαριών καλεί ο Ρ/Καθολικός επίσκοπος στη Γερμανία τους κληρικούς

 
Η καθολική ιεραρχία πιστεύει ότι είναι «επείγον» να «ευλογηθούν» οι γκέι• η Εκκλησία πρέπει να επανεκτιμήσει τη στάση της απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Στις 2 Νοεμβρίου 2023, ο καθολικός επίσκοπος Karl-Heinz Wiesemann της Επισκοπής Speyer Γερμανίας, κάλεσε τους ιερείς της επισκοπής του να τελούν «τελετές ευλογίας» για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς και για ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα.


Σε επιστολή του προς τον κλήρο και το προσωπικό της επισκοπής, ο επίσκοπος Wiesemann ανέφερε τον «Γερμανικό Συνοδικό δρόμο», ο οποίος βρήκε ότι το 93% ψήφισε για την «ευλογία» των γκέι ζευγαριών.


Επιπλέον, υπενθύμισε τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είπε: «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω;» και πρότεινε τέτοιες «ευλογίες» να γίνουν δεκτές από την Εκκλησία μέσω της Συνόδου.


Ο επίσκοπος πιστεύει ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» να «ευλογηθούν» οι γκέι: «Ήρθε η ώρα, ειδικά με φόντο μια μακρά ιστορία βαθιών πληγών, να βρούμε μια διαφορετική ποιμαντική στάση, εμπνευσμένη από το Ευαγγέλιο, όπως πολλοί από εσάς ασκούν εδώ και πολύ καιρό».


Δήλωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της επαναξιολόγησης της ομοφυλοφιλίας στην εκκλησιαστική διδασκαλία, καθώς και της δυνατότητας ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών.


Συζητώντας τους ανθρώπους σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις που αναζητούν «ευλογίες», ο Wiesemann ζήτησε από τους πάστορες της επισκοπής του να «συνεργαστούν μαζί τους για να βρουν τρόπους που λειτουργούν για αυτούς, ώστε να βιώσουν την ευλογία του Θεού στο ταξίδι της ζωής τους μαζί».


Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Καθολικό καρδινάλιο, το πνεύμα του Αντίχριστου μιλάει μέσω της ιδεολογίας LGBT.


spzh.news

https://orthodoxostypos.gr/%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%85%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%b9-%ce%b6%ce%b5%cf%85%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bf-%cf%81-%ce%ba/