Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ξεκάθαρα το Ισραήλ προκαλεί σε Γ παγκόσμιο πόλεμο. Σκοτώνει Αθώους στα μάτια της Ρωσίας, απο την Συρία στην Ουκρανία και απο εκεί στην Γάζα, το πληγωμένο Ισραήλ σκοτώνει χωρίς όρια


Οι συνολικές βόμβες που έχει ρίξει στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου αντιστοιχούν σε δύο πυρηνικές
ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά καταυλισμό στη Γάζα 
– Δεκάδες νεκροί – Έριξε βόμβες λευκού φωσφόρου σε σχολείο
Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά το μεσημέρι της Πέμπτης (2/11) τη Γάζα και συγκεκριμένα τον καταυλισμό Berej, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Οι εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί και να έχουν σκοτωθεί, ενώ παράλληλα υπάρχουν αναφορές ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου, οι οποίες έπεσαν σε ένα σχολείο του ΟΗΕ.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ το Ισραήλ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Συγκεκριμένα, βίντεο δείχνει να βομβαρδίζεται ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα με βόμβες λευκού φωσφόρου, ενώ νωρίτερα η ανώτερη σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας, Donatella Rovera, δήλωσε ότι έχει επαληθευτεί η χρήση λευκού φωσφόρου στη Γάζα και τον Λίβανο.


Η Donatella Rovera είπε ότι η οργάνωσή της εντόπισε γεωγραφικά πλάνα με οβίδες που μεταφέρουν τη χημική ουσία που εκρήγνυται πάνω από τη Γάζα και τον Λίβανο και μίλησε με γιατρούς που περιέθαλψαν εννέα άτομα στο Λίβανο για τραυματισμούς από λευκό φώσφορο.

Όταν μια έκθεση της Human Rights Watch έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς τον περασμένο μήνα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις αρνήθηκαν τη χρήση λευκού φωσφόρου, ωστόσο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Πίτερ Λέρνερ, δεν το διέψευσε και μάλιστα υποστήριξε ότι ο νόμος των ενόπλων συγκρούσεων επιτρέπει τη χρήση τους.

Ο λευκός φώσφορος είναι μια χημική ουσία που αναφλέγεται όταν έρθει σε επαφή με το οξυγόνο, κολλάει στις επιφάνειες, μπορεί να αναφλεγεί ξανά και μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και στα οστά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.



«Έχουμε εντοπίσει και επαληθεύσει βίντεο που δείχνουν βλήματα πυροβολικού να εκτοξεύονται πάνω από τη Γάζα και πάνω από τον Λίβανο, εκτοξεύοντας λευκό φώσφορο», είπε η Donatella Rovera.

«Τα στοιχεία είναι αρκετά αδιαμφισβήτητα».

Είπε ότι ούτε το Ισραήλ ούτε η Χαμάς έχουν συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, με τη Χαμάς να στοχεύει άμεσα αμάχους στις 7 Οκτωβρίου και το Ισραήλ να εκτελεί «αδιάκριτους και δυσανάλογους βομβαρδισμούς που έχουν σκοτώσει χιλιάδες παιδιά».,



Η Donatella Rovera, συνέχισε: «Είναι αρκετά σκανδαλώδες να βλέπουμε την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας μπροστά σε μια καταστροφή, μια ανθρωπιστική κρίση τέτοιων διαστάσεων».

Και πρόσθεσε: «Είναι από τις πιο έντονες και θανατηφόρες συγκρούσεις που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό».

Συνολικά οι βόμβες που έχει ρίξει το Ισραήλ στη Γάζα αντιστοιχούν με δύο πυρηνικές, σύμφωνα με το Euro-Med Monitor που εδρεύει στη Γενεύη.

Την ίδια ώρα αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Για πάνω από 9.000 νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά κάνει λόγο το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας, με φόντο αναφορές για χτύπημα σε σχολείο του προσφυγικού καταυλισμού στο Αλ Σάτι στην Λωρίδα της Γάζας μετά τους δύο βομβαρδισμούς από το Ισραήλ μέσα σε 24 ώρες στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια και με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως ο αριθμός των νεκρών είναι 195 ενώ 120 άνθρωποι αγνοούνται.
Από πλευράς του Ισραήλ, στους 18 ανέρχονται οι νεκροί στρατιωτικοί κατά τη χερσαία επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στη Γάζα στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, οι όμηροι ανέρχονται στους 242.