Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Η ειδική μονάδα Αντικατασκοπείας της Ρωσίας αποκαλύπτεται για πρώτη φορά (Βίντεο)

 
Ένα νέο βίντεο, το οποίο εμφανίζει εντυπωσιακά πλάνα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση ανδρών της ρωσικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Η ρωσική τηλεόραση έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει την επιχειρησιακή εκπαίδευση μιας ειδικής μονάδας της ρωσικής Υπηρεσίας αντικατασκοπείας «SVR». Η τελευταία, είναι επιφορτισμένη με δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών και αντικατασκοπείας εκτός των συνόρων της Ρωσίας.
Το κλιπ εμφανίζει τους άνδρες να κινούνται στο χώρο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τακτικές πυρ και κίνησης και να πυροβολούν ανθρώπινα ομοιώματα. Εντύπωση προκαλεί ο σύγχρονος εξοπλισμός που φέρουν (σύγχρονα τυφέκια, σκοπευτικές διόπτρες, σιγαστήρες, διόπτρες νυκτερινής όρασης).
Παράλληλα, σειρήνες σφυρίζουν, κόκκινα και μπλε φώτα αναβοσβήνουν με σκοπό να δημιουργήσουν μία όσο το δυνατόν περισσότερο στρεσογόνα κατάσταση, η οποία προσομοιάζει σε αληθινές επιχειρησιακές συνθήκες. Κατά αυτό τον τρόπο, η εκπαίδευση καθίσταται άκρως ρεαλιστική, εξασφαλίζοντας ότι οι άνδρες της μονάδας θα είναι σε θέση να διατηρούν την ψυχραιμία τους για την επιτυχή εκτέλεση της επιχείρησης.
Σύμφωνα με το RT, το βίντεο της εκπαίδευσης της μονάδας δημιουργήθηκε  από το κανάλι Rossiya-1, ως μέρος μιας εκτεταμένης συνέντευξης με τον επικεφαλής της SVR, Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο τελευταίος, αναφέρθηκε στη δράση της μονάδας ως κάτι μοναδικό, εξηγώντας ότι είναι επιφορτισμένη με την προστασία των ρωσικών αποστολών και των πολιτών στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε, τα μέλη της μονάδας οφείλουν να τελειοποιήσουν τις τακτικές τους δεξιότητες για την εκπλήρωση της αποστολής τους.
 
 https://sputniknews.gr/kosmos/201812101594032-eidikh-monada-antikataskopeias-rwsias-prwth-fora/