Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σκληρή απάντηση Καμμένου: Παράνομη πολεμική επιχείρηση οι απειλές για τους «8»

Σκληρή απάντηση στις απειλές της Άγκυρας περί απαγωγής των «8» Τούρκων αξιωματικών, έδωσε ο Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο της άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων «Salamis Storm 2018».
  

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι θα ενημερώσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, τις οποίες χαρακτήρισε ως προαναγγελία «μιας πολεμικής επιχείρησης»: «Μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καμμένου:
«Θα τους ενημερώσω και για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να απελευθερώσει. Το ίδιο θα κάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».
H άσκηση «SALAMIS STORM 2018»
Από τις 31 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2018 πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η τετραμερής τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces Exercise-SOFEX), με την επωνυμία “SALAMIS STORM 2018”.
Στην άσκηση, που διεξάγεται για πρώτη φορά μετά από ελληνική πρωτοβουλία και συντονίζεται από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, συμμετέχει προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων Ενόπλων Δυνάμεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.
Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου της στρατιωτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων.