Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η επικυρηγμένη μουσουλμανική αδελφότητα σπέρνει τον θάνατο στο Κάϊρο

 'οπλισμένοι πολίτες.'
Νέο κύμα διαδηλώσεων και βίας μετέτρεψε τους δρόμους της Αιγύπτου σε πεδίο μάχης. Εντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν ξανά με την αστυνομία σε διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.
Οι Ισλαμιστές που αντιτίθενται στην ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι εξακολουθούν να βγαίνουν στους δρόμους, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση χαρακτήρισε την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση.
Μετά από αυτή την απόφαση, εκατοντάδες υποστηρικτές των ισλαμιστών συλλαμβάνονται, αλλά στο χορό των διαδηλώσεων έχουν μπει δυναμικά τελευταία οι φοιτητές. Στο Κάιρο, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενάντια σε συγκεντρωμένους, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε διάφορες πόλεις της χώρας, κάτι που έχει γίνει καθεστώς μετά από την προσευχή της Παρασκευής, ημέρα αργίας στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Καΐρου. Πηγή ασφαλείας την οποία επικαλείται το Reuters ανέφερε πως σκοτώθηκαν από πυροβολισμό, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν για αυτό ευθύνεται η αστυνομία ή οπλισμένοι πολίτες.
Αλλού, ένας άνδρας που φώναζε κατά των διαδηλωτών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τους συγκεντρωμένους, ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια. Ενας ακόμη νεκρός υπήρχε στην πόλη Ισμαΐλια, ενώ στην περιοχή Φαγιούμ τρεις διαδηλωτές- ανάμεσά τους ένας φοιτητής- έχασαν τη ζωή τους φέροντας τραύματα από σφαίρα στο στήθος και το κεφάλι. Ενας ακόμη φοιτητής σκοτώθηκε στις οδομαχίες στην πόλη Μίνια, ενώ τουλάχιστον 40 άτομα σε όλη τη χώρα τραυματίστηκαν.


Πηγή: Πεδίο μάχης οι δρόμοι στην Αίγυπτο -Εντεκα νεκροί σε νέο κύμα βίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/137434#ixzz2pMcjSvFN