Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Δούρειος Ίππος στα στρατόπεδα, ΚΨΜ αγνώστου προελεύσεως

 Ιδιωτικά ΚΨΜ - Προς μονοπώλιο που προκαλεί αντιδράσεις αυξήσεις και υποψίες. Η έλευση της πολυαναμενόμενης ανάπτυξης θα έρθει και μέσω ΚΨΜ.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή υποστήριξε ότι «η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και, ταυτόχρονα, θα αποδεσμεύσει οπλίτες ώστε να είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, προβάλλει το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης ΚΨΜ.Καλά όλα αυτά αλλά με το θέμα των ΚΨΜ συμβαίνουν διάφορα παράξενα που καλό είναι να εξηγηθούν.
•Στο στρατόπεδο της Θήβας το
ΚΨΜ έγινε ιδιωτικό. Η Αυλώνα ετοιμάζεται. Στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και τα κυλικεία του ΥΠΕΘΑ έχουν δοθεί ΟΛΑ στην ίδια εταιρεία η οποία τροφοδοτείται επίσης από συγκεκριμένη εταιρεία! Γιατί;

•Γιατί σ΄ ολους τους διαγωνισμούς που έχουν γίνει εμφανίζεται μόνο μια εταιρεία;

•Είναι αλήθεια ότι στη Θήβα , για να έρθουμε και στις θέσεις εργασίας , εργάζονται στο ιδιωτικό
ΚΨΜ στενά συγγενικά πρόσωπα στρατιωτικών; Αυτά καταγγέλουν στο Onalert συνάδελφοί τους. Δεν τα υιοθετούμε ,ρωτάμε όμως. Είναι αλήθεια;

•Πως θα συγκρατηθούν οι τιμές όταν πάμε για μονοπώλιο;

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη που είχαν καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας,για το ιδιωτικό κυλικείο της Θήβας αναφέρουν
τη μεγάλη αύξηση των τιμών. Στην ερώτηση αναφέρεται ειδικότερα ότι η τιμή του καφέ αυξήθηκε από 0,40 ευρώ σε 1,40 ευρώ, η τιμή του κρουασάν από 0,40 σε 1,20 ευρώ, η τιμή του νερού των 500 ml από 0,20 σε 0,35 ευρώ. Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι, πλέον, οι στρατιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά για τις καθημερινές τους ανάγκες, φορτώνοντας νέα βάρη στις οικογένειες τους, ενώ η οικονομική τους ενίσχυση από την κυβέρνηση εξαντλείται στα 8,62 ευρώ το μήνα.

•Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης έκαναν ερώτηση είχαν καταγγείλει,
ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτρέπει «τρελά κέρδη» στους ιδιώτες σε βάρος των φαντάρων από το outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς «οι τιμές στα προϊόντα που διακινούσαν τα ΚΨΜ έχουν τετραπλασιαστεί. Ειδικότερα, ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του ιδιωτικού ΚΨΜ μόνο στο ΚΕΝ Θήβας, όπου βρίσκει πιλοτική εφαρμογή το νέο αντιλαϊκό μέτρο, υπολογίζεται έως 600.000 ευρώ, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδεικνύεται η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων, επιτρέποντας σε ιδιώτες να κερδοσκοπούν εις βάρος του στρατεύματος, παρά τις αντιδράσεις, εκτός των νεοσυλλέκτων και της ηγεσίας του Στρατού».

Κάτι δεν έχει γίνει σωστά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ. Πέρα από το γεγονος ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γίνει , φαίνεται ότι κάποιοι επιδιώκουν ένα πολύ σκληρό μονοπώλιο που μόνο καλό στη τσέπη των στρατιωτών και των οικογένειών της δεν θα κάνει.
Το θέμα πρέπει να επαναξεταστεί από μηδενική βάση τώρα!
 
onalert.gr