Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Σκοπιμότητα και πάλι, γνωστοί κύκλοι θέλουν να πλήξουν το Ορθόδοξο τόξο

OΡΓΗ ΑΠΟ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΚΑΝΤΑ
Δεν αποφεύχθηκε τελικά το "θερμό" επεισόδιο στις ελληνορωσικές σχέσεις λόγω της υπόθεσης Κάντα.
Όπως έχει καταγράψει το defencenet.gr στη Μόσχα επικρατεί απόλυτη δυσθυμία, για την προσπάθεια εμπλοκής ρωσικών κρατικών εταιριών, οι οποίες υποτίθεται ότι επί προεδρίας Β.Πούτιν κατέβαλαν παράνομες προμήθειες στον πρώην αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή εξοπλισμών Α.Κάντα:
Τελικά όπως έγινε γνωστό από τη ρωσική πρωτέυουσα ο πρ΄δρος της Ρωσίας Β.Πούτιν εξαίρεσε την ελληνιή κυβέρνηση και προσωπικά τον Α.Σαμαρά από τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές, ενώ κάθε χρονιά η Ελλάδα βρισκόταν μέσα ως το ορθόδοξο αδερφό κράτος.
Εφέτος απουσιάζε από την λίστα των 32 εν ενεργεία ηγετών χωρών και οργανισμών και των 5 πρώην που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, η Ελλάδα.
Το γεγονός αποκτά ξεχωριστή σημασία δεδομένου και του ότι από αύριο η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ!
Η Μόσχα έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα διαφάνειας και θεωρεί ότι η υπόθεση Κάντα είναι μια στημένη σκευωρία από τους αμερικανικούς κύκλους για να πληγούν οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις.
Η κίνηση αυτή του Β.Πούτιν είναι μια πρώτη απάντηση σε όσους σπεύδουν να υιοθετήσουν  ότι επί ημερών του καταβλήθηκαν κάτω από το τραπέζι, ποσά σε Έλληνε ςαξιωματούχους για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων Κornet-E και OSA - AKΜ.
Ας δούμε ακριβώς τη δήλωση που έκανε στο defencenet.gr ανώτερο στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα για το θέμα αυτό.
"Οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας έχουν επιστρέψει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και απόδειξη ήταν η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σοιγκού στην Αθήνα και η καλή συνεργασία που είχαν επ'ωφελεία των δύο κρατών, με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με αποκορύφωμα την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής/τεχνικής συνεργασίας.
Και επιδιώκουμε να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις αυτές.
Σίγουρα υπάρχουν πλευρές οι οποίες θέλουν να τραυματίσουν αυτή την προσέγγιση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό προκειμένου αυτό να μην συμβεί.
Είναι γνωστό ότι οι ρωσικές αμυντικές εξαγωγές καλύπτονται σε όλα τα επίπεδα από την κρατική εγγύηση στην διαδικασία επιλογής και στην υλοποίηση των συμβάσεων."
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr