Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: «Ανθρωπιστική Οργάνωση στρατολογεί Αλβανούς για τη Συρία» > BINTEO

Αλβανοί μουσουλμάνοι προσλαμβάνονται από μια ανθρωπιστική οργάνωση για να αποσταλούν στη Συρία. Η «ανθρωπιστική οργάνωση αρωγής» στην πόλη Κίλις, έγινε σήμερα ‘φύλλο και φτερό’ από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία και συνελήφθησαν 25 άτομα.
Πρόσφατα, το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε δημοσιεύσει, ότι η  τουρκική ΜΚΟ «İHH» [ İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı-  Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών] προσλαμβάνει Αλβανούς μουσουλμάνους και τους στέλνει στον πόλεμο στη Συρία για να ενταχθούν στις ομάδες της Αλ Κάιντα.Την είδηση αυτή δεν την σχολίασε η τούρκικη οργάνωση, αν και είχε περάσει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα, μέσω των σκανδάλων διαφθοράς που πλήττει την Τουρκία, ο γενικός Εισαγγελέας υπέγραψε εντολή για έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ που φέρεται να συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα.
«Η τουρκική αστυνομία, συνέλαβε 25 άτομα σε παράρτημα του «İHH» στην συνοριακή πόλη με τη Συρία, Kilis, στα πλαίσια έρευνας για διασυνδέσεις  της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Αλ Κάιντα’ στην Τουρκία.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έψαξαν στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης και στις αποθήκες της.
Η επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα σε έξι επαρχίες της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, στο Van,  στην Kilis,  στα Άδανα,  στο Gaziantep και την  Καισάρεια », γράφει η Χουριέτ.

Ακολουθεί σχετικό τούρκικο βίντεο:
- The Hellenic Information Team © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο