Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

130.000 πιστοί προσκύνησαν τα Δώρα των Μάγων από το Άγιον Όρος και συνεχίζουν...

Περίπου 130.000 πιστοί, μέχρι στιγμής, έχουν προσκυνήσει τα Δώρα των Μάγων, τα ιερά κειμήλια που για πρώτη φορά «εγκατέλειψαν» τη Μονή του Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος και από την ημέρα των Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου) φιλοξενούνται στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Όπως ανάφερε ο Γιούρι Αρτγιούκ, επικεφαλής του τμήματος διαπεριφερειακής συνεργασίας, πολιτικής ιθαγένειας και θρησκευτικών θεμάτων της πόλης της Μόσχας, «έως τις 11 το πρωί της Παρασκευής περίπου 130.000 άνθρωποι προσκύνησαν τα Τίμια Δώρα», ενώ μέχρι εκείνη την ώρα η ουρά των πιστών έφτανε τα 25.000 άτομα.
 Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, 280 πιστοί που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις προσκύνησαν ζητώντας παρηγοριά για την ασθένειά τους. Παρά την κοσμοσυρροή, δεν έχει σημειωθεί κανένα δυσάρεστο επεισόδιο στη διάρκεια της πολύωρης αναμονής, ενώ για τη διατήρηση της τάξης έχουν επιστρατευθεί 1.050 αστυνομικοί και 60 εθελοντές.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπγιάνιν διέταξε τις δημοτικές υπηρεσίες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους προσκυνητές. Σε αυτό το πλαίσιο, 53 λεωφορεία έχουν διατεθεί ως σημεία «ζεστασιάς και ξεκούρασης», ενώ ομάδες από τις ιατρικές και τις κοινωνικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να... επέμβουν, αν χρειαστεί. Μια κούπα ζεστό τσάι πωλείται αντί 15 ρουβλίων, ενώ δωρεάν τσάι σερβίρουν υπηρεσίες του Στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι τα Δώρα των Μάγων θα παραμείνουν στη Μόσχα μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ενώ οι πύλες του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος είναι ανοιχτές για τους πιστούς από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

alt
alt
alt
alt
alt
agioritikovima.gr