Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Η Γερμανία προετοιμάζεται για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία το 2025


 Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που θα 
μπορούσε να ξεκινήσει το 2025, αναφέρει η γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας.

Μυστικά έγγραφα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα έναν οδηγό για το πώς η Ρωσία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ, σε μόλις 18 μήνες.

Τα σχέδια που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από τη γερμανική εφημερίδα Bild, αποκαλύπτουν λεπτομερώς την πορεία προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον Πούτιν να χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία ως σημείο εισβολής – όπως έκανε τον Φεβρουάριο του 2022 για τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Η σύγκρουση ανάμεσα στη Συμμαχία με τη Ρωσία τοποθετείται στο καλοκαίρι του 2025, σύμφωνα με την Bild.

Η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων έρχεται λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει την προοπτική του πολέμου και προέτρεψε τους πολίτες να ενταχθούν σε εθελοντικές αμυντικές οργανώσεις προετοιμάζοντας μια ρωσική επίθεση.

https://www.tribune.gr/world/news/article/877912/i-germania-proetoimazetai-gia-trito-pagkosmio-polemo-me-ti-rosia-to-2025.html