Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

'Παιδιά του δημοτικού' εκτελούν εν ψυχρώ αιχμαλώτους

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε ξανθό αγόρι 10 ετών να εκτελέσει αιχμάλωτο
Σε νέο προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δείχνει ένα ξανθό αγόρι, ούτε δέκα ετών, να εκτελεί στο κεφάλι με μια σφαίρα έναν αιχμάλωτο.
Η εκτέλεση κινηματογραφήθηκε στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ.
boy_isis1
Το παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικο τζιχαντιστή. Μαζί κρατάνε το όπλο και πατάνε τη σκανδάλη για φονευθεί ο αιχμάλωτος.
Ο άνδρας που εκτελέστηκε από το ξανθό αγόρι και τον τζιχαντιστή κατηγορήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος ως «κατάσκοπος» και συνελήφθη στην επαρχία της Νινευή.
boy_isis2
Τον προηγούμενο μήνα το Ισλαμικό Κράτος έδωσε ακόμα ένα βίντεο στη δημοσιότητα, γυρισμένο στη Ράκα της Συρίας, στο οποίο πέντε ανήλικα αγόρια εκτέλεσαν με πιστόλια πέντε αιχμάλωτους.
Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει παιδιά για να συμμετέχουν σε εκτελεστικά αποσπάσματα.
Επίσης, πολλά «κουτάβια του χαλιφάτου», όπως ονομάζονται τα παιδιά στρατιώτες της οργάνωσης, εκπαιδεύονται και στέλνονται στην πρώτη γραμμή είτε ως στρατιώτες είτε ως βομβιστές αυτοκτονίας.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει πολλές χιλιάδες ανήλικων με παιδομαζώματα που διαπράττει στις πόλεις που κατέχει. Έστηνε μπλόκα και μάζευε αγόρια ενώ πήγαιναν σχολείο.
Άλλα παιδιά είναι ορφανά, σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι οι τζιχαντιστές έχουν δολοφονήσει τους «άπιστους» γονείς τους. Ένας μικρός αριθμός είναι παιδιά τζιχαντιστών.