Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πλημμύρισε γαλανόλευκες το Σύνταγμα.

Η γαλανόλευκη κυριάρχησε στο Σύνταγμα, απ' όπου την Κυριακή το βράδυ πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με την οργή για το κοινοβουλευτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδά της, να είναι παραπάνω από διάχυτη.
 Οι «αγανακτισμένοι» τα κατάφεραν, βγάζοντας τη γλώσσα στο σύστημα. Τα ΜΜΕ της γλοιώδους διαπλοκής έκαναν λόγο για "δεκάδες" χιλιάδες, αγνοώντας σκόπιμα το ότι κόσμος μπαινόβγαινε στην Πλατεία Συντάγματος καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Πάλι καλά που ήμασταν εκεί, για θα μας έβγαζαν και τρελούς. Όσο για το πόσο σεβασμό τρέφει ο κόσμος για τα ΜΜΕ, αυτός αποτυπώθηκε με τα χιλιάδες λέιζερ που έκαναν «κόλαση» τα μπαλκόνια των παρακείμενων ξενοδοχείων πολυτελείας, όπου είχαν τοποθετηθεί σε κοινή θέα οι κάμερες των καναλιών.
Τα συνθήματα κατά του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έδιναν και έπαιρναν. Ο κόσμος, έφτανε κατά κύματα από όλα τα σημεία της Αττικής, με όλα τα μέσα (με την ΕΛΑΣ να προβοκάρει με κάθε τρόπο την έλευση του κόσμου) αλλά και από όλη την επικράτεια, διατρανώνοντας τη θέλησή του να αγωνιστεί ενάντια στο ξεπούλημα των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων.
 Το μετρό κατέβαζε μέχρι αργά κόσμο συνεχώς, ο οποίος πλαισίωνε το κοινό που είχε συγκεντρωθεί μουντζώνοντας συνεχώς τη Βουλή, μπροστά στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη. Όλες οι δίοδοι πέριξ της Πλατείας, ήταν από νωρίς «πηγμένες» στον κόσμο. Σταδίου, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Ακαδημίας, Ερμού, «πήχτρα», κόσμος παντού. Κυρίως αστοί, κρατώντας οι περισσότεροι ελληνικές σημαίες στα χέρια τους, φώναζαν με όλη τους τη δύναμη ότι την πατρίδα δεν τη χαρίζουν, όπως και τον πλούτο της.

Πολλοί ήταν και αυτοί που κρατούσαν και βυζαντινά λάβαρα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η μαχητική παρουσία του κλήρου, με τους δεκάδες ιερείς από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, να δίνουν μια πολύ ενθαρρυντική εικόνα, ιδιαίτερα μετά τα όσα απαράδεκτα είπε ο εκτός τόπου και χρόνου Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στον συστημικό Τύπο της Κυριακής.

Όσο για τη σύνθεση του κόσμου, δεν διέφερε από εκείνες των προηγούμενων συγκεντρώσεων: αστοί, εργαζόμενοι, οικογένειες σε πλήρη σύνθεση, άνεργοι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές...
Η ανησυχία για το μέλλον ήταν διάχυτη, καθώς σχεδόν όλοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, καθώς η κυβερνητική επίθεση, με τη συνδρομή των κερδοσκόπων κατά της μεσαίας τάξης, κλιμακώνεται. Σημειωτέον ότι ο κόσμος ήταν πολύς σε όλες τις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας, με τη γαλανόλευκη να κυριαρχεί παντού.

elkosmos.gr