Μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου διερευνά το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι θέσεις υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στον κατασκευαστή των καρτών προσωπικού.
Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, θυμίζοντας το αντίστοιχο πριν λίγες ημέρες στην Ελβετία όπου και εκεί σε μαζική επίθεση που πραγματοποίησαν χάκερς οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως ανέφεραν οι αρχές.
Καλή και η νέα τεχνολογία αλλά όπως πολλές περιπτώσεις δείχνουν δεν είναι αρκετά ώριμη για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και στα άτομα που προστατεύουν τους πολίτες!
Έτσι και στην Βρετανία σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε η εφημερίδα «The Sun», χάκερ οργάνωσαν κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία που παράγει τις κάρτες προσωπικού των υπαλλήλων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μητροπολιτική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος ειδοποιήθηκαν για το ενδεχόμενο τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών.
Αναφέροντας ότι το προσωπικό προειδοποιήθηκε για το ενδεχόμενο να έχουν παραβιαστεί οι πληροφορίες του, αξιωματούχοι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Sky News:
«Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα μιας εταιρείας που εργάζεται για την Αστυνομία. Συνεργαζόμαστε με την εν λόγω εταιρεία για να κατανοήσουμε αν υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις πληροφορίες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».
Αξιωματούχοι της Αστυνομίας δήλωσαν, επίσης, ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πληροφορίες της Αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας μοιράστηκαν κατά λάθος τους προηγούμενους μήνες και αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ονόματος, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας σχεδόν 10.000 αστυνομικών και προσωπικού των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών που εργάζονταν στη Βόρεια Ιρλανδία.