«Η Τουρκία δεν έχει κάτι που να μπορεί να αντιταχθεί στα ρωσικά υποβρύχια στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης», γράφει η RT Arabic.
Αυτό που βλέπουμε προς το παρόν είναι ότι οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά, επειδή η Άγκυρα δεν γνωρίζει την πραγματική δύναμη του ρωσικού στόλου.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ναυτικών των Ηνωμένων Πολιτειών, οι πρόσφατες επιθέσεις από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 στα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Pantsir-C1 στη Λιβύη δεν θα ήταν επιτυχημένες αν δεν υπήρξε η υποστήριξη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Η Τουρκία στηρίζεται ιδιαίτερα στις ναυτικές δυνάμεις της σε έναν ενδεχόμενο ‘μεσολαβητικό πόλεμο’ μεταξύ της Άγκυρας αφενός και της Μόσχας, του Αμπού Ντάμπι, του Καΐρου και του Παρισιού αφετέρου.
Ο «διαμεσολαβητικός πόλεμος» είναι μια διεθνής σύγκρουση, οι συμμετέχοντες της οποίας προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους με τη βοήθεια ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από αυτούς.
Στη Δύση, αυτή η σύγκρουση θεωρείται ως μάχη για τα πεδία φυσικού αερίου της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει μερίδιο η Τουρκία στην ενέργεια.
Με τη σειρά του, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Gazprom και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν προωθεί την Total. Ταυτόχρονα, είναι πιο επικερδές για τη Μόσχα και το Παρίσι το φυσικό αέριο να ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, δηλαδή, οι Λίβυοι να μην επιτρέψουν την Άγκυρα να τους κυριεύσει.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή περιλαμβάνονται παρωχημένες αμερικανικές φρεγάτες όπως ο Oliver Hazard Perry ή τα παρόμοια.
Αυτά τα πολεμικά πλοία είναι ικανά για αντι-υποβρυχιακή και αντιαεροπορική άμυνα. Επίσης, η Τουρκία έχει το δικό της υποβρύχιο στόλο. Περιλαμβάνει 13 υποβρύχια τύπου 209. Όπως έγινε γνωστό, σχετικά πρόσφατα, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων της Συμμαχίας, εντοπίζονται εύκολα από τα σόναρ των πλοίων του ΝΑΤΟ.
Συγχρόνως, θα είναι δύσκολο για τα τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα ρωσικά πετρελαίου-ηλεκτρικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων του Project 636 Varshavyanka, τα οποία αποτελούν μέρος της 4ης ξεχωριστής υποβρύχιας μοίρας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Μερικά από αυτά βρίσκονται στην Ταρτούς της Συρίας. Και αυτό, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες των επιφανειακών πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Για να μην αναφέρουμε ολόκληρη τη συνδυασμένη δύναμη του ρωσικού ναυτικού.
Ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να αντιτίθεται στην Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και τη Γαλλία, που έχουν, επίσης, ικανούς στόλους, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
Top Cor.ru
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος