''Τζιχαντιστές εισερχόμενοι παράνομα στην χώρα άνοιξαν πυρ από ταράτσες σπιτιών σκοτώνοντας Αιγύπτιους πολίτες''
Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταθέτει στο δικαστήριο και «καίει» Μουσουλμανική Αδελφότητα και Τουρκία
Σε δικαστήριο του Καΐρου ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα Τετάρτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, οι δύο πρώην πρόεδροι της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ και Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο 90χρονος Χόσνι Μουμπάρακ κατέθεσε κατά του Μοχάμεντ Μόρσι, ενός εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που εκλέχτηκε πρόεδρος της Αιγύπτου το 2012 μετά την ανατροπή Μουμπάρακ.
Ο Μοχάμεντ Μόρσι παρέμεινε στην προεδρία της χώρας του Νείλου από τις 30 Ιουνίου 2012 έως και τις 3 Ιουλίου 2013, οπότε κι ανατράπηκε με τη σειρά του από τον νυν Αιγύπτιο πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.
Επί μιάμιση ώρα ο Χόσνι Μουμπάρακ κατέθετε στοιχεία, δεχόμενος δεκάδες ερωτήσεις του δικαστή. Σε πολλές δεν απάντησε επικαλούμενος «απόρρητο», είπε ωστόσο ότι εάν του δοθεί άδεια από την αιγυπτιακή κυβέρνηση θα μιλήσει, στη συνέχεια της κατάθεσής του που ορίστηκε για τις 6 Ιανουαρίου 2019.
Όπως κατέθεσε, στις 29 Ιανουαρίου 2011 ενημερώθηκε από τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και αντιπρόεδρο της Αιγύπτου, Ομάρ Σουλεϊμάν, ότι εκατοντάδες τζιχαντιστές πέρασαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο αιγυπτιακό έδαφος, στη Χερσόνησο του Σινά, για να υποστηρίξουν το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ήθελε να τον ανατρέψει.
Οι τρομοκράτες πέρασαν από τη Γάζα στο αιγυπτιακό έδαφος από υπόγεια τούνελ, που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να διεξάγει λαθρεμπόριο.
«Μου είπε ότι ήταν ένοπλες ομάδες, οι οποίες πέρασαν τα σύνορα σε μεγάλους αριθμούς, περίπου 800 άνθρωποι», είπε στο δικαστήριο.
Οι ένοπλοι τζιχαντιστές ήταν κυρίως σχετιζόμενοι με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και θεωρείται ο παλαιστινιακός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ πρόσθεσε ότι αυτοί οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας στο Βόρειο Σινά και εισέβαλαν σε φυλακές απελευθερώνοντας κρατούμενους μέλη της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Συνολικά απέδρασαν 20.000 κρατούμενοι από τις αιγυπτιακές φυλακές, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Είπε ότι ήταν αυτοί οι τζιχαντιστές που αργότερα άνοιξαν πυρ από ταράτσες σπιτιών σκοτώνοντας Αιγύπτιους πολίτες που διαδήλωναν σε πλατείες στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις.
Ερωτώμενος από το δικαστήριο εάν γνωρίζει την ύπαρξη συνωμοσίας των ΗΠΑ και της Τουρκίας που να σχετίζεται με αυτά τα γεγονότα, ο Χόσνι Μουμπάρακ αρχικά απάντησε «δεν γνωρίζω».
Λίγο αργότερα όμως είπε: «Υπάρχουν πολλές συνωμοσίες αλλά δεν μπορώ να μιλήσω δίχως άδεια», εννοώντας ότι πρόκειται περί απορρήτων πληροφοριών.
Από τις φυλακές απέδρασαν σε εκείνη τη μαζική έξοδο πολλοί κορυφαίοι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας όπως ο Μοχάμεντ Σαάντ ελ Κατάτνι, ο Εσάμ ελ Εριάν και ο Μοχάμεντ ελ Μπελτάτζι.
Ο Μοχάμεντ ελ Μπελτάτζι ήταν ένας από τους επιβαίνοντας στο «Μαβί Μαρμαρά», στον περιβόητο «Στολίσκο για τη Γάζα» και συνελήφθη από τους Ισραηλινούς όταν έκαναν επιδρομή στο πλοίο στις 31 Μαΐου 2010.
Η παρουσία του στο «Μαβί Μαρμαρά» είναι ακόμα μια ηχηρή απόδειξη ότι ο «Στολίσκος για τη Γάζα» είχε οργανωθεί από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το ερντογανικό τουρκικό καθεστώς, που αποτελεί βραχίονά της.
Να τονίσουμε ότι ο «Στολίσκος για τη Γάζα» οργανώθηκε από την τουρκική ισλαμική ΜΚΟ «IHH Humanitarian Relief Foundation», η οποία αργότερα, στον συριακό εμφύλιο, πιάστηκε να μεταφέρει όπλα στους τζιχαντιστές ανάμεσα σε ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ διοργάνωσε το 2015 και διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.
Ο Μοχάμεντ ελ Μπελτάτζι συνελήφθη στις 10 Ιουλίου 2013, μαζί με άλλους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από τις αιγυπτιακές Αρχές.
Η 17χρονη κόρη του, Άσμαα ελ Μπελτάτζι, σκοτώθηκε στις 14 Αυγούστου 2013, όταν ο αιγυπτιακός στρατός επιτέθηκε για να διαλύσει τις δύο κατασκηνώσεις ισλαμιστών διαδηλωτών στο Κάιρο, στις πλατείες Αλ Νάχντα και Ράμπαα αλ Ανταουίγια. Δέχθηκε δύο σφαίρες, μια στην πλάτη και μία στο στήθος.
Ο Μοχάμεντ ελ Μπελτάτζι καταδικάστηκε στις 21 Απριλίου 2015 σε είκοσι χρόνια κάθειρξη.
Ο χαιρετισμός που κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τα τέσσερα δάκτυλα όρθια και τον αντίχειρα κλεισμένο, που ονομάζεται «ραμπιά», ήταν ο χαιρετισμός των ισλαμιστών στις δύο πλατείες, πριν τους πατάξει με τη βία ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και σώσει τον πολιτισμένο κόσμο από το σχέδιο Ερντογάν-Αδελφότητας, για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Χαλιφάτου με δύο πολυπληθείς πυλώνες, την Τουρκία και την Αίγυπτο, που με συνολικό ανθρώπινο δυναμικό 180 εκ. ανθρώπων σήμερα, θα είχαν καταλάβει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα δίναμε αγώνα για την επιβίωσή μας ως έθνη.