Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

O Πρόεδρος της Ρωσίας εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει πως η συνέχεια της παγκοσμιοποίησης θα φέρει πυρηνικούς πυραύλους

Η αντιπυραυλική «ασπίδα» των ΗΠΑ δεν μπορεί να σταματήσει τους ρωσικούς πυραύλους, υποστηρίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις
Η υπάρχουσα αντιπυραυλική «ασπίδα» των ΗΠΑ δεν είναι ικανή να αντέξει ένα μαζικό χτύπημα από ρωσικούς διηπειρωτικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές,

δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ.

Όπως αναφέρει το Russia Today, ο Καρακάεφ είπε πως η ανάλυση Ρώσων στρατιωτικών ειδικών δείχνει ότι «ούτε οι δυνατότητες ισχύος πυρός, ούτε οι δυνατότητες υπολογισμού δεδομένων των υπαρχουσών αμερικανικών εγκαταστάσεων αντιπυραυλικής άμυνας» είναι επαρκείς για να αντιμετωπίσουν μία ταυτόχρονη, μαζική επίθεση της ρωσικής πυρηνικής «τριάδας» (στρατηγικά βομβαρδιστικά, διηπειρωτικοί πύραυλοι – ICBΜ- και πύραυλοι από υποβρύχια – SLBM). Παράλληλα, υπέδειξε τις εκτιμήσεις Αμερικανών ειδικών, που θεωρούν ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας πρέπει να περιλαμβάνει πολλαπλά μέσα (κινητικού χαρακτήρα ή συστήματα λέιζερ), που θα έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα περιβάλλοντα, περιλαμβανομένου και του Διαστήματος. Μία τέτοια, πολλαπλών επιπέδων άμυνα, θα ήταν σε θέση να αναχαιτίσει πυραύλους στον αέρα και το Διάστημα.
Όπως σημείωσε, τα σχέδια των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων περιλαμβάνουν την εισαγωγή κάποιων «ολοκαίνουριων και αποτελεσματικών μέσων και τεχνικών για τη διάτρηση οποιουδήποτε συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας», τονίζοντας ότι οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι ικανοί να πλήξουν στόχους οπουδήποτε στον κόσμο. Όσον αφορά στις νέες γενιές, υποστήριξε ότι θα διαθέτουν καινοτόμα χαρακτηριστικά, επιτρέποντας την καλύτερη διάτρηση/ διείσδυση σε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Παράλληλα, ο Καρακάεφ υποστήριξε πως το ρωσικό πυραυλικό οπλοστάσιο αποτελείται κατά 56% από σύγχρονους ICBM, και μέχρι το 2022 όλοι οι παλαιοί θα έχουν αντικατασταθεί από καινούριους- καθώς και ότι η έρευνα και ανάπτυξη πάνω στο νέο σύστημα Sarmat έχει ολοκληρωθεί, με δοκιμές πλήρους έκτασης να αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο έτος.