Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σφοδρή πρόκληση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Γ.Γ. ΝΑΤΟ: "Θα θέλαμε να δούμε τις ελληνικές ΕΔ στην Ουκρανία"! -

Π.Καμμένος και Α/ΓΕΕΘΑ: "Η απειλή για την Ελλάδα είναι η Τουρκία"
Να στείλει η Ελλάδα στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία ζήτησε εμμέσως ο Γ.Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιανς Στόλτενμπεργκ από την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα και είχε συνάντηση τις Βρυξέλλες με τον ΝΑΤΟϊκό αξιωματούχο!
 Συγκεκριμένα ο Γιανς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από το επίπεδο των ελληνικών ΕΔ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες και τα μέσα του προσωπικού αναφερόμενος στην πρόσφατη άσκηση που παρακολούθησε τον περασμένο Οκτώβριο προσκαλεσμένος του τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου.
 "Είχα ενθουσιαστεί με τις ικανότητές τους πολύ και θα ήθελα να τους είχαμε στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους"!
 
Η απάντηση ήταν ακαριαία από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο ο οποίος κατόπιν συνεννόησης με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο απάντησε ότι "Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια για τις ελληνικές ΕΔ αλλά τις διατηρούμε σε αυτό το επίπεδο πρωτίστως για να αντιμετωπίσουμε την διατυπωμένη τουρκική απειλή και όχι τους Ρώσους της Ουκρανίας"!
 
Πρακτικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε να επαναληφθεί το ολέθριο ιστορικό λάθος του 1919 όταν ο Ε.Βενιζέλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δυτικών Δυνάμεων και έστειλε Στρατό στη Χερσώνα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επανάσταση των Μπολσεβίκων.
 
Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η δυτική δύναμη να ηττηθεί αλλά εν συνεχεία για αντεκδίκηση οι Σοβιετικοί να ενισχύσουν με όπλα και χρήματα το στρατό του Κ.Ατατούρκ κι αρχικά να τον διασώσουν από τον Ε.Σ και εν συνεχεία να του δώσουν την δυνατότητα να επικρατήσουν σε βάρος του τον Αύγουστο του 1922.
 
Σημειώνεται ότι το ίδιο αίτημα είχε εκφραστεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση και ενώ ο Α.Σαμαράς δεν το απέκλειε ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ήταν κάθετα αντίθετος.
 
Ενωρίτερα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είχε διαβεβαιώσει τον Γ.Στόλτενμπεργκ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως συνέβη μέχρι τώρα στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και θα ανταποκριθεί στις συμμαχικές της υποχρεώσεις με την συμμετοχή της σε διάφορες αποστολές του ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο.
 
Όμως διευκρίνισε ότι "θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις και με χώρες εκτός ΝΑΤΟ", εννοώντας τη Ρωσία και τόνισε ότι: "Όπως πολλές χώρες της Συμμαχίας έχουμε μεγάλες ποσότητες ρωσικής κατασκευής εξοπλισμού, και μάλιστα του πλέον εξελιγμένου, όπως A/A S-300, TOR-M1,αερόστρωμνα Zubr,πυραύλους Kornet-E, κλπ, και βέβαια δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την συντήρησή τους και επίσης δεν επιθυμούμε να εξαιρέσουμε τη Ρωσία από τον κατάλογο των μελλοντικών προμηθειών των ΕΔ".
 
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έδειξε την πλήρη κατανόησή του για το ζήτημα, αντιλαμβανόμενος την ευαισθησία της ελληνική πλευράς για την υπόθεση αυτή.
 
Μάλιστα σχολιάζοντας τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είπε απευθυνόμενος στον Π.Καμμένο ότι "και εγώ στη Νορβηγία είχα κυβερνήσει με την Αριστερά και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ήταν εξαίρετα, και μάλιστα προχωρήσαμε σε αύξηση των αμυντικών δαπανών" είπε στον Έλληνα υπουργό ο οποίος χαμογελώντας τον διαβεβαίωσε ότι ήταν η μοναδική λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr